Mirjana Karanović / -WIKIPEDIA
23/08/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Veštačka inteligencija odabrala Đurička i Mirjanu Karanović za najbolje glumce u Srbiji

Kriterijumi ove liste su, kako sama AI opisuje, subjektivni

Takozvani ChatGTP ili vještačku inteligenciju sve češće koristimo kako bi riješili dnevne dileme, dobili interesantne odgovore, zadovoljili svoju maštu ili ispunili poslovne zadatke. Iz dana u dan, to je naša realnost. Nerijetko se dešava i da oni kreativniji pitaju vještačku inteligenciju da da svoju procjenu, recimo - ko će biti pobjednik ili pobjednica Evrovizije?

Igrom slučaja, vještačka inteligencija je ove godine dobro predvidjela pobjednika – koristeći sve dostupne podatke na internetu – te je proglasila Loreen iz Švedske kao onu koja će odneti trofej muzičke kraljice Evrope 2023. godine u Liverpulu.

Na pitanje da izabere deset najboljih srpskih glumaca i glumica vještačko inteligencijom dobijena je lista koja nije nimalo iznenađujuća. Kriterijumi po kojima je dobijena? Kaže – subjektivni su.

- Molim vas da imate na umu da je moje znanje ažurirano samo do septembra 2021. godine i da možda nemam informacije o događajima ili promjenama koje su se dogodile nakon tog datuma. Međutim, do tog datuma, neki od najpoznatijih srpskih glumaca i glumica, koji su često bili istaknuti u filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj industriji, a uključuju", rekao je ChatGTP prije nego je dao spisak od deset glumaca.

image

Nikola Đurićko

-IMDB

Na listi se nalaze, i to ovim redosledom – Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Bogdan Diklić, Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Lazar Ristovski, Branislav Lečić, Nenad Jezdić i Petar Božović.

Kada je reč o glumicama, na prvom mjestu se našla Mirjana Karanović. Odmah za njom je Branka Katić, Hristina Popović, Nataša Ninković, Jasna Đuričić, Anica Dobra, Katarina Radivojević, Nada Šargin, Jelisaveta Seka Sablić i Tamara Dragičević.

Veštačka inteligencija se, međutim, ponovo ogradila.

"Imajte na umu da je ovo subjektivna lista i da se mišljenja o tome ko su najbolji glumci i glumice mogu razlikovati u zavisnosti od preferencija i kriterijuma. Takođe, nova imena mogu postati popularna nakon septembra 2021. godine", napisao je ChatGTP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 15:25