/ - PHOTO BY SOLEN FEYISSA ON UNSPLASH
28/04/2023 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šta bi trebalo da radite kada brišete istoriju pretrage na internetu

Ako koristite Chrome, to lako možete da odradite u pregledaču (klikom ba tri tačkice u gornjem desnom uglu ili pritiskom na Control + H na tastaturi)

Google od 2005. godine čuva podatke o tome kako koristite internet, a mnogi ni danas ne znaju kako pravilno da izbrišu istoriju pretraživanja iz pregledača.

Ako koristite Chrome, to lako možete da odradite u pregledaču (klikom ba tri tačkice u gornjem desnom uglu ili pritiskom na Control + H na tastaturi).

Ali ako ne izbrišete istoriju pretraživanja sa svog Google naloga, tehnološki gigant negdje će i dalje čuvati vaše podatke.

Dakle, šta je onda potrebno da uradite? The Sun piše da je potrebno da otvorite Chrome pregledač, kliknete na svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom uglu, pa unutar vašeg Google naloga (My Google Account), u polju za pretraživanje na vrhu ekrana, jednostavno potražite rubriku "My Activity". Zatim za brisanje pretraživanja iz određenog perioda kliknite "Delete > Delete custom range".

Osim toga, možete podesiti podešavanja i tako da vam se istorija pretraživanja automatski briše. U meniju "Search history" odaberite "Controls", pronađite "Web & App Activity" pa dodirnite "Auto-delete (On)", prenose Nezavisne.

"Ako izbrišete istoriju pretraživanja koja je sačuvana na vašem Google nalogu, više je ne možete vratiti", objašnjavaju na Google forumu za pomoć.

I nemojte zaboraviti da se ovo razlikuje od istorije pregledača, koju bi trebalo da brišete češće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 23:49