/ PHOTO BY CDC ON UNSPLASH
27/01/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stakla bez ijedne mrlje: Tri trika za brzo pranje prozora

Alkoholno sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrstan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora

Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a bijeli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lijep prizor. Želite li brzo i lako očistiti bilo koju staklenu površinu u vašem domu, upotrebite ova tri super trika.

KORISTITE DESTILIRANU UMJESTO OBIČNE VODE

Voda sa česme sadrži velike količine kamenca i minerala koji su odgovorni za bijele tragove koji ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilirana voda je bolji izbor. Prije nego što upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite spužvicom namočenom u destiliranu vodu.

UPOTREBITE SIRĆE UMJESTO SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE

Alkoholno sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrstan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora. Bočicu sa raspršivačem napunite alkoholnim sirćetomi vodom u razmjeri 1:1, odnosno pola-pola. Prozore dobro nasprejajte i prebrišite, a ako su puno prljavi, postupak ponovite još jednom, piše Avaz.

ISPOLIRAJTE "ČAROBNOM KRPOM"

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni dio - krpica za sušenje. Najveća greška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirnatim krpama jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo vidjeti na čistom prozoru.

I dok je nekada novinski papir bio definitivni broj jedan za odrađivanje tog posla, danas se on može puno lakše odraditi uz pomoć takozvane čarobne krpe. Riječ je o višenamjenskoj krpi napravljenoj od mikrovlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu. Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se staklo osuši suhom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 09:42