/ ILUSTRACIJA SKRINšOT YOUTUBE- CRUNCHY-HF
28/11/2022 u 04:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trikovi kako ujutro ukloniti led sa stakla na vozilu

U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu kašiku deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte i koristite po potrebi

Kako ukloniti led sa stakla na vozilu za 10 sekundi. Vrlo je jednostavno. Napravite domaću tekućinu za odleđivanje kojom ćete ujutro samo pošpricati zaleđena stakla. Ona će led omekšati i čišćenje će biti gotovo za nekih 10 sekundi, prenosi Avaz.

Recept: U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu kašiku deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte i koristite po potrebi.

Postoji još jedan recept: U boci sa raspršivačem pomiješajte alkohol i vodu 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode).

Takođe, imajte na umu da mudro parkiranje pomaže. Parkirajte ga tako da prednji dio bude okrenut na istok te, ako je moguće, da vozilo ne zaklanjaju zgrade i kuće. Na taj način će prve jutarnje zrake polako otapati led na vjetrobranskom staklu pa ćete ujutro prije krenuti njime na posao.

ZAŠTITITE BRISAČE I RETROVIZORE

Ukoliko se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej ni strugalicu - posegnite za bankovnom karticom i ostružite led. Ići će malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući. I stavljanje kartona na stakla je odličan način prevencije stvaranja leda. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir.

Želite li da se brisači ne zalijepe za zaleđeno stakla, stavite na njih stare čarape. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalijepiti. Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako ih "zapakujte" u plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom.

ZAŠTITITE BRAVE OD LEDA

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći. A želite li zaštititi vrata od zaleđivanja, da ih ujutro možete bez problema otvoriti, posegnite za nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Kako da se stakla ne magle? Ovo je čest slučaj tokom hladnih dana. Možete da premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim ubrusom, sve dok višak ne nestane. Takođe, napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti njezinu količinu i u vašem vozilu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. maj 2023 17:13