Домаћа пилећа паштета / - ФБ
27/12/2021 u 06:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Домаћа пилећа паштета

Оно што jе овдје наjважниjе су управо састоjци jер, морамо признати, наша прва асоциjациjа на куповну паштету jе негативна

Домаћа пилећа паштета коjу свима препоручуjемо, са помало необичном комбинациjом састоjака коjа резултира суперукусом. Оно што jе овдје наjважниjе су управо састоjци jер, морамо признати, наша прва асоциjациjа на куповну паштету jе негативна. Међутим, одушевили смо се кад смо дали шансу овом рецепту коjи jе звучао одлично, а испоставило се да jе таквог и укуса.

image

Домаћа пилећа паштета

- ФБ

Састоjци

340гр пилеће џигерице

340гр пилећег бијелог меса

2 мање главице црног лука

2 мање jабуке

120гр путера

image

Домаћа пилећа паштета

- ФБ

3 кашике маслиновог уља

170мл бијелог вина

100мл павлаке за кување

2 равне кашичице соли

2 равне кашичице шећера

2 кашичице сенфа

мало бибера

Исјецкану jабуку пропржити са црним луком и кашичицом соли на маслацу и маслиновом уљу. Додати насјецкану џигерицу лијепо очишћену и бијело месо и пржити поклопљено 15-ак минута на средњоj jачини. Након тога, када промијешате, jабука ће бити лијепо карамелизована и све ће да мирише нестварно. Улити бијело вино и кашичицу шећера и крчкати jош пар минута док алкохол не испари. Склонити са рингле и умијешати сенф, бибер и павлаку. Када се мало прохлади изблендати све у блендеру. Чувати до 5 дана у фрижидеру. Ми волимо да их сипамо у мање теглице, прелиjемо отопљеним путером и поспемо црном сољу, мада ово можете да прескочите.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:22