/ - SHUTTERSTOCK
14/03/2022 u 07:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Домаћи фереро рошер

Ове наше домаће, за већу количину траже мање новца. А, слаткиша никад доста. Оваквих поготово

Куповне „фереро рошер“ куглице коштају много, а у кутијици их дође безобразно мали број. Ове наше домаће, за већу количину траже мање новца. А, слаткиша никад доста. Оваквих поготово.

Овако спремљене могу стајати раме уз раме са куповном верзијом. У најмању руку су као и куповне, а можда чак и боље. Идеално су рјешење за мала славља.

Састојци:

250 гр љешник наполитанки

300 гр насјецканих печених љешника

150 гр чоколаде

200 гр путера

100 гр нутеле или еурокрема

За глазуру:

3 кашике уља

2 кашике млијека

150 г тамне чоколаде за кување

100 гр љешника (насјецканих или изблендираних)

Припрема:

КОРАК 1: Растопљен (најбоље на пари) путер са чоколадом, скинути са ватре и заједно са еурокремом мксером добро умутити.

КОРАК 2: Измрвити наполитанке (може и у блендеру), помијешати их са насјецканим љешницима и усути у већи суд у коме ћа се мијесити.

КОРАК 3: Спојити припремљену чоколадну смјесу са измрвљеним наполитанкама, па све замијесити, прво варјачом, а по том и ручно све док се смјеса не сједини. Овако спремљену масу убацити у фрижидер да се охлади и мало стегне.

КОРАК 4 – припрема глазуре: отопити (најбоље на пари) чоколаду, уље и млијеко тако да глазура буде нешто ређа од јогурта. Густину регулише колична додатог млијека. На крају додати љешнике и добро промијешати.

КОРАК 5: Охлађену масу вадити кашичицом и правити куглице длановима. Умакати их у отопљену чоколаду, па док се она полако хлади и стеже посути са мало сјецканих љешника. Најпрактичније је сваку куглицу набости чачкалицом, па их са тако добијеним „рукохватом“ умакати у чоколадну глазуру. Сада већ готове куглице ређати на послужавник обложен масним папиром или станиолом и вратити их у фрижидер да глазура још очврсне. Могу се стављати у мале папирне корпице за колаче.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 07:25