/ -SHUTTERSTOCK
15/03/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gulaš iz rerne - jednostavnija verzija popularnog variva

Ako se odlučite za varijantu gulaša iz rerne, njegova priprema trajaće oko 10 minuta

Gulaš je jedno od popularnijih jela u svijetu. Međutim, da biste uživali u njegovom bogatom ukusu, moraćete izdvojiti i do nekoliko sati na pripremu. No, ako se odlučite za varijantu gulaša iz rerne, njegova priprema trajaće oko 10 minuta, dok će proces kuvanja maksimalno trajati do tri sata.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

pola kilograma junećeg buta

dvije glavice luka

100 grama šampinjona

jedna veća paprika

jedna veća šaragrepa

jedna manja konzerva paradajz sosa

jedna kocka goveđeg temeljca

jedan paradajz

ulje

začini (so, biber, crvena paprika, sušeni peršunov list, lovorov list)

Priprema:

Stavite ulje u tavu da se zagrije, a za to vrijeme narežite meso na kocke. U zagrijano ulje stavite kockice mesa i kratko pržite, a onda ga stavite u keramičku posudu ili duboku tepsiju u kojoj ste planirali peći gulaš.

Dok se meso prži na tavi, narežite luk i šargarepu pa kratko pržite u tavi, koju ste koristili za meso. Kada je malo omekša, mrkvu i luk prebacite u posudu s mesom, a onda direktno u posudu narežite papriku, šampinjone te paradajz. Naredni korak je dodate sve začine osim lovorovog lista. Za ovaj recept možete koristiti i druge začine. Sipajte paradajz sos i vodu u kojoj ste istopili kocku goveđeg temeljca. Kad ste stavili sve sastojke, lagano promiješajte. Poklopite posudu ili je prekrijte aluminijskom folijom.

Važno je da gulaš stavite u hladnu rernu i onda uključite na 200 stepeni. Pecite jelo dva sata, a onda promiješajte. Ubacite lovorov list i ostavite da se jelo krčka još barem pola sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:26