20/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jagnjad nuđena do 120 eura

Pazarni dan ovog ponedjeljka na Stočnoj pijaci u Podgorici bio je slabo posjećen kako od strane prod
Pazarni dan ovog ponedjeljka na Stočnoj pijaci u Podgorici bio je slabo posjećen kako od strane prodavaca, tako i od kupaca. Desetak stočara došlo je ove nedjelje da ponudi svoju stoku, ali navode da je kupaca iz ponedjeljka u ponedjeljak sve manje, te da džabe dolaze.
Trifo Tiganj je junad starosti pet i šest mjeseci cijenio od 500 do 550 eura, dok je junicu staru dvije godine prodavao po 1,70 eura po kilogramu žive vage. Kod Denisa Ajkunića konji od dvije do četiri godine mogli su se pazariti po 400 eura. Isko Karimanović u ponudi je imao konje starosti od devet do 20 godina, koje je nudio od 200 do 500 eura. Dražen Radinović je prasiće starosti od dva do tri mjeseca prodavao po 100 eura. Kod Nermina Orahovca iz Tuzi jagnjad stara devet mjeseci mogla su se pazariti za 120 eura. Prodavac iz Danilovgrada je tele rase „holštajn” od pola godine cijenio po dva i po eura po kilogramu žive vage, dok je kravu starosti šest godina rase „simentalka” prodavao po euro po kilogramu žive vage. Mazga stara 20 godina ovog ponedjeljka nuđena je 200 eura. Za kozu od dvije godine bilo je potrebno izdvojiti 100 eura.
D.Lj.




Patke do 15 eura
Za razliku od stoke ponuda živine bila je solidna. Za kokoške je bilo potrebno izdvojiti od pet do 15 eura, mlade koke su od šest i po do sedam, dok su kokoti cijenjeni od pet do 20 eura. Patke su se mogle pazariti od 10 do 15, morke su 15 eura, pilad prepelice su četiri, dok su ćurke cijenjene 30 eura. Zečevi su nuđeni po 20 eura. Bala sijena cijenjena je od dva i po do tri, a bala slame od tri do četiri eura.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:30