Колач са јагодама / - фото: Жена блиц.рс
19/06/2021 u 17:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jедноставан колач с jагодама: Укусан и мирисан

Колач мора да буде златно-жуте боjе и чврст на додир

Тијесто с путером и ванилом jе основа овог укусног колача, покривеног обиљем jагода. Колач се врло брзо и лако спрема, а нешто дуже пече на умјереноj температури, али зато вриједи сваки минут чекања...

Састоjци Количина

путер 90 г

шећер180 г

крупниjе jаjе 1

млијеко 125 мл

екстракт ваниле 1 кашичица

меко брашно Т400 200 г

соп рстохват

прашак за пециво 1.5 кашичица

Финале:

чврсте jагоде 350-400 г

шећер 2 кашике

Како припремити

Наведене мјере су за округлу посуду пречника 20-24 цм. Измјерити путер и оставити га на собноj температури да би омекшао. Измјерити и просиjати брашно. Опрати, очистити и исећи свјеже и чврсте jагоде на четвртине, а ако су ситниjе онда на половине. Намазати калуп путером и поставити пек-папир на дно. Укључити рерну да се гриjе на 175°Ц.

Припрема тијеста:

У чиниjи помијешати брашно, со и прашак за пециво. У другоj чиниjи миксером мутити неколико минута путер и шећер, док смјеса не постане кремаста и ваздушаста. Додати jаjе па мутити jош неколико минута. Додати млојеко и екстракт ваниле, као и 2-3 кашике припремљеног брашна, па мутити миксером док се смјеса не буде уjедначила. Додавати мало по мало преостало брашно, мутећи све вријеме миксером смањеном брзином.

Тијесто ће бити густе конзистенциjе. Пребацити тијесто у припремљен калуп и поравнати га. Одозго поређати исјецкане jагоде, коjе неће пропадати jер jе тијесто прилично густо, а затим их посути с двије кашике шећера. Ставити плех у загриjану рерну и пећи колач око сат времена. Након пола сата покрити плех алу-фолиjом.

Коначно, колач мора да буде златно-жуте боjе и чврст на додир. Оставити да се потпуно охлади прије сјечења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:30