/ - TEAM-VOYAS-VIIYE0QDRYO- UNSPLASH
18/09/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како се правилно чува бијели лук

Битно jе напоменути да га морате искористити чим га извадите из фрижидера. Ако га оставите на собноj температури након што се охладио, убрзо ће почети да се распада

Oмиљени зачин коjи се одлично слаже с много jела често се осуши и не можете више с њим ништа да урадите. Бијели лук би требало, баш као и свјеже зачине попут босиљка и оригана добро чувати.

Jедино тако можете спријечити непотребно бацање. Како преноси Pink Villa, наjбоља метода jесте држање бијелог лука у плетеноj корпици или мрежастоj врећици на температури – од 15 до 18°C при благоj влажности.

Други начин jе у фрижидеру, и то у затвореноj фиоци коjа jе иначе намиjењена за воће и поврће.

Битно jе напоменути да га морате искористити чим га извадите из фрижидера. Ако га оставите на собноj температури након што се охладио, убрзо ће почети да се распада.

Такође, можете уситнити бијели лук у блендеру, а затим га ставити у посудице за лед и замрзнути. Jедноставно извадите коцкицу, двије и додаjте jелу током кувања. У блендер можете додати мало маслиновог уља и зачина попут рузмарина или босиљка, па тиме зачинити храну.

Бијели лук можете испећи у рерни, а када поприми смеђу боjу и добро се охлади, ставите га у пластичну посудицу и замрзните, преноси Вечерњи лист.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:06