14/12/2021 u 06:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Незаобилазне палачинке

Вјеруjемо да сви имаjу своj рецепт за палачинке, али ако се мучите са мјерама, овдје jе све на грам, не треба да бринете, увијек ће успјети, преукусне су и зачас нестану

Некада jе наjбоље окренути се класици и старим добрим рецептима, а прва асоциjациjа на тако нешто нам jе - гомила палачинки, срећна дјеца, пуно крема и плазме, некада jе ту и шлаг, мед и ораси, а нађе се увијек и неки домаћи џем. Волимо их понекад и празне или са мало шећера, прелијепо.

Палачинке су обично оно прво што ћете покушати да направите ако нисте вјешти у кухињи, тако jе било и са нама. Ми волим тачне мјере, температуре и вријеме печења, и вјеруjемо да jе то важно свим почетницима. 

image
- ФБ

Вјеруjемо да сви имаjу своj рецепт за палачинке, али ако се мучите са мјерама, овдје jе све на грам, не треба да бринете, увијек ће успјети, преукусне су и зачас нестану!

Састоjци

2 jаjа

200мл млијека

200мл киселе воде

200гр брашна

2 кашике уља

мало соли

image
- ФБ

Умутити jаjа пјенасто па додати млијеко, со и уље. Додавати лагано брашно, и на краjу киселу воду. Оставити у фрижидеру да одстоjи барем пола сата прије печења. Даље знате. Добро загриjан тигањ, мало уља или путера и пеците палачинке, од ове смјесе буде десетак комада. Мажите их чиме волите, ми смо загриjала мало залеђених малина са пар кашика шећера и мало меда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:52