/ - ФБ
20/12/2021 u 06:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Панцероте

Пеку се у рерни, готове су брзо, супер идеjа за данашњи доручак, ако желите да обрадуjете укућане

Мирисно тијесто коjе jе споља хрскаво а унутра меко, пуњено омиљеним састоjцима - пршута и сир коjи се развлачи - раj за непце. Пеку се у рерни, готове су брзо, супер идеjа за данашњи доручак, ако желите да обрадуjете укућане.

Састоjци

1/2 коцкице квасца

100мл млијека

50мл истопљеног путера или уља

100мл jогурта

1 кашичица соли

300-350гр брашна

image
- ФБ

У малу посудицу сипати млако млијеко, ту издробити квасац са кашичицом шећера и кашичицом брашна. Када надође, пребацити га у већу посуду и додавати назимјенично брашно и помијешани jогурт са уљем. Тијесто замијесити и оставити га око пола сата - сат да нарасте. Након тога расклагиjати и вадити кругове (ми смо ово радили неким великим поклопцем). На сваки круг ставити кашику фила (помијешала смо исјецкану пршуту, гауду, мало оригана и мало кечапа и павлаке), па преклопити и онда виљушком притиснути ивице како би се тијесто лијепо споjило и остало затворено. Премазати jаjетом и ставити на сваку по мало путера.

Пећи у загриjаноj рерни на 220 °C 10-15 мин, док не порумене. Кад их извадите из рерне док су вреле премазати их са мало уља помијешаног са водом. Нама jе испало 12 комада, а можете слободно и дуплу мјеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:14