/ -FOTO: ILUSTRACIJA
22/06/2022 u 23:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najpopularnije ljetnje piće: Recept za aperol špric, skroz jednostavan!

Vaša zabava sa prijateljima ostaće upamćena po koktelu u kom uživaju sva čula

Niste jedini koji se čude naradžastom koktelu i to će ostati tako sve dok ne ispijete prvi guljaj, a zatim će postati jedno od vaših omiljenih pića.

Ovaj koktel poznat je širom Italije i turisti na terasama Firence uživaju u hladnom koktelu i zadivljujućem pogledu na romantičan grad.

Koktel je jednako popularan u SAD-u a došlo je vrijeme da se i mi, na našim terasama počastimo njime i uživamo u ljetnjoj večeri.

image
-FOTO: ILUSTRACIJA

Aperol špric je koktel koji se pravi na jednostavan način i pritom je savršeno ljetnje osvježenje. Vaša zabava sa prijateljima ostaće upamćena po koktelu u kom uživaju sva čula!

Evo kako napraviti savršen Aperol špric i osvježiti se tokom vrelih, ljetnjih dana.

Sastojci: 

Imamo samo tri jednostavna sastojka:

- šampanjac po izboru

- Aperol

- gaziranu vodu.

Naravno podrazumijevaju se kockice leda, tek izvađene iz zamrzivača!

Priprema: 

Aperol ćete pronaći u većim diskontima pića, a riječ je o likeru naradžaste boje, koji se priprema širom Italije i stiže na naše prostore.

image

Foto: Ilustracija

-FOTO: ILUSTRACIJA

Nalik je Kampariju i zapravo je mješavina slatkastog, gorkog i kiselog ukusa. Možete ga pronaći i u obližnjem marketu, tako da nema izgovora za pripremu Aperol Spritz koktela.

Pomiješajte sastojke u čaši, ako nemate specijalizovanu mješalicu za koktele i uživajte u ukusu ljeta.

Prvi korak je da napravite kockice leda od šampanjca. Zatim, napunite čaše ledom tako da prekrivaju 1/3. U svaku čašu sipajte 60 ml Aperola i isto toliko šampanjca, a onda dodajte malo sode. Ukrasite kriškama pomorandže.

Aperol spritz je jednostavan, lagan i idealan za ljetnje noći. Vjerujemo da će vam se dopasti i da ćete ga često praviti kod kuće. Zaista je šteta da propustite sezonu koktela! 

Korisni trikovi za pravljenje Aperol spitza-a: 

Umjesto da samo pomiješate sastojke, za još bolji ukus možete da zamrznete kockice šampanjca ili prosecca. Na taj način nećete razblažiti piće vodom, već ćete dobiti puniji ukus.

Što se tiče gazirane vode, nemojte da pretjerujete sa njom, jer može da razblaži ukus, pa dodajte samo jednu dozu 0.3 i biće sasvim dovoljno.

Biće potrebno nekoliko puta da probate, dok ne dobijete savršeni ukus, ali u tome nema ničeg lošeg.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:15