Шненокле, савршен слаткиш / - SCREENSHOT YOUTUBE
20/06/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Старински рецепт: Шненокле савршен слаткиш за вреле љетње дане

За припрему ниjе потребно ни много времена, ни много новца

Генерациjе на овим просторима одрастале су уз шненокле, лаган и jедноставан слаткиш коjи се брзо прави и у чиjем укусу уживаjу сви – од наjмлађих до наjстариjих чланова породице.

Уколико вам се jеде нешто слатко, а мрзи вас да стоjите поред шпорета сатима куваjући филове, направите шненокле по старинском рецепту коjи свима успева.

Састоjци:
6 jаjа
литар млијека
10 кашика шећера
4 ванилин шећера
2 кашике брашна
250 гр кекса
50 грама за украшавање (по жељи)
Припрема:
Одвоjите бјеланца од жуманаца, па бјеланца умутите у чврст снијег. Потом додаjте шећер, па их jош мутите да се претворе у компактан шне.

У шерпу сипаjте млијеко и ванилин шећер, па ставите на ринглу да проври. Прије него што млијеко проври, одвоjите десетак кашика за припрему жутог фила.

Кад млијеко проври смањите jачину рингле, кашиком вадите умућена бјеланца, па их спуштаjте у млијеко и брзо окрећите, тако да формирате облачиће.

У стаклене посудице изломите кекс на мало крупниjе комаде, па на њега спуштаjте облачиће од бјеланаца. У посудице такође ставите цијеле комаде кекса са стране.

Кад утрошите сва бјеланца, умутите жуманца, брашно, шећер и млијеко коjе сте оставили, па закуваjте уз мијешање. Жути фил би требало да буде густ, али не превише. Док jе жути фил врућ, прелиjте га преко кекса и облачића од бјеланаца, па оставите да се охлади.

По жељи, изрендаjте мало чоколаде и украсите шненокле.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:54