Tortilja pita / -SKRINšOT/JUTJUB
19/02/2024 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tortilja pita sa sirom i piletinom je vrlo jednostavna za pravljenje, a sastojke možete da prilagođavate

Za ovu večeru vam niej potreban recept

Tortilja pita sa sirom i piletinom je jelo koje se peče u rerni i može da bude dio bilo kog obroka tokom dana. Ako nijeste smislili šta ćete za večeru, tortilja pita je odlična. Ne morate se držati recepta, sastojke možete mijenjate prema svojoj želji i potrebi, dok možete da koristite i bezglutenske ili tortilje od heljdinog brašna. Evo kako da narpavite tortilja pitu sa sirom i piletinom!

Sastojci:

3 jaja, 60 ml mlijeka, 25 g svježeg sira, 125 g isjeckanog tvrdog sira, 2 tortilje, 125 g isjeckane piletine, 2 luka, isjeckana na kockice, so i biber po ukusu.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni C. Obložite okrugli pleh papirom za pečenje. Tostirajte tortilje u rerni dok se zagrijava, 7 minuta, okrećući ih. Kada malo počnu da dobijaju boju, izvadite ih i rukama iscjepkajte na kvadratiće. U srednjoj činiji lagano umutite jaja. Dodajte mlijeko i svježi sir i pomiješajte. Zatim dodajte sjeckani tvrdi sir, piletinu, mladi luk i so, i biber po ukusu. Na kraju preklopite komadiće tortilje. Prebacite smjesu u kalup za tortu i ravnomjerno je poravnajte. Pecite 30-40 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ostavite da se stegne u plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se ohladi još 10 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:09