/ -PIXABAY
06/03/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trik slavnog kuvara za savršeno pečeni krompir

Nedavno je svoju caku za savršeno pripremljen hrskavi krompir otkrio slavni kuvar Dan Kluger

Pečeni krompir je redovan gost na domaćim trpezama, a najbolji je prilog mesu, ribi, a ponekad uz dobru salatu ili drugo povrće možete ga jesti i samostalno. Ono što je važno jeste da bude hrskav spolja, a iznutra mekan i sočan… Ali, to nije lako postići.

Veliki kulinarski majstori imaju svoje trikove uz koje ovo postaje lak zadatak, a tajna je nerijetko u nekom posebnom, možda i neočekivanom sastojku.

Nedavno je svoju caku za savršeno pripremljen hrskavi krompir otkrio slavni kuvar Dan Kluger, autor knjige "Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly". Interesantno je da se njegova metoda razlikuje od svih za koje ste do sada vjerovatno čuli, ali je čak i jednostavnija od drugih.

Za Klugerov trik ne treba vam puno posla – ne zahtijeva da gulite, sječete ili kuvate krompir. On najradije koristi dobro opran mladi krompir i to što sitniji, kako ga ne bi sjekao.

Suština je da se krompir prije pečenja uvalja u snijeg od bjelanaca, što će mu dati hrskavu koricu, i doprinijeti da bude ukusniji. Tek nakon što se premaže umućenim bjelancetom, treba ga začiniti, a potom peći oko 20 minuta na 200 stepeni, prenosi Krstarica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:47