Јелица Мићковић / - фото: Д.С.
13/05/2021 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Здрава исхрана је много важна, даје потребну енергију и подиже имунитет

Здрави оброци су заситни, а након оброка нема осјећаја тежине. Бавим се фитнесом, здраво се храним и добро се осјећам, казала је Мићковић

Баранка Јелица Мићковић је енергију према стварању и спровођењу нових идеја  усмјерила да покрене сопствени посао, а избор је здрава храна. Концепт идеје је да цјелокупна понуда буде базирана на здравој храни без бијелог брашна уз сокове без шећера.

За покретање бизниса Јелици су уз сопствена требала и додатна финансијска средства. Општина Бар је препознала значај отварања продавнице здраве хране и кроз програм подстицаја предузетништва финансијски подржала пројекат „Готове посластице и напици у сектору здраве хране”. Отворена је продавница „ИмуниТ”. Јелица, поред сланих оброка, прави здраве слаткише по посебним рецептурама који садрже пажљиво одабране састојке.

У сваком послу, а превасходно угоститељском, битан је утисак који оставља особа која комуницира са клијентом. Љубазност као обавезну особину Јелица је допунила знањем о производима који се продају у објекту.

– Здрави оброци су заситни, а након оброка нема осјећаја тежине. Бавим се фитнесом, здраво се храним и добро се осјећам. Предлажем да јутро почне овсеном кашом, пуњеном урмом, или чија пудингом. Здрава исхрана је много важна и даје потребну енергију, подиже имунитет. Желим да се моји суграђани осјећају добро као што се осјећам ја – казала је Јелица.

Умјесто бијелог брашна користи хељдино, кукурузно, спелтино. Ако неки производ треба засладити, шећер замјени медом, а користи урме, јаворов сируп, затим кикирики путер, црну чоколада, бадеме, чија сјеменке, цимет… За слане оброке искључиво маслиново уље, интегрални пиринач и пашту.

За седам мјесеци стекла је редовне купце.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:51