Nobelovac Albert Ajnštajn obožavao je za doručak da jede pržena jaja / -SHUTTESTOCK
12/09/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Omiljeni doručak Alberta Ajnštajna koji vama ne bi palo na pamet ni da probate

Nobelovac Albert Ajnštajn obožavao je za doručak da jede pržena jaja, ali ne onakva kakva jedemo mi, obični smrtnici

Veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo pržena jaja zaslađena medom. Možda zvuči čudno, ali jaja u kombinaciji sa medom i puterom doživljaju doručka daju jednu sasvim novu dimenziju – ako želite da probate, evo kako se spremaju.

Recept:

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagrije, ubacite dva svježa jaja i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu. Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mješavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran. Ajnštajn ih je jeo sa svježim pecivima, ali su podjednako dobra i na vrućem tostu sa maslacem.

Fascinantni detalji iz života Alberta Ajnštajna objavljeni su u knjizi “Einstein at Home”, koja sadrži pet intimnih intervjua sa Hertom Valdou, naučnikovom kućnom spremačicom, koja je s njim i njegovom porodicom živjela šest godina u Berlinu.

Otkrila je malo poznate činjenice koje iznenađuju svakoga. Naime, Nobelovac i “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina. Ajnštajn je takođe volio i pečurke, ali svježe s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj, a volio je i punč od celera, prenosi City magazin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2023 05:55