/ - FOTO: PEXELS
07/03/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Francuskoj sve brojniji kuvari sa receptima za pse

U tim kuvarima, čiji su autori često veterinari ili bivši kuvari, nude se i vegetarijanska jela, kolači od mesa, užine, i to sa simpatičnim nazivima „kuca-keksić“ ili „smješkica poslastica“

U Francuskoj su sve brojnije knjige recepata za pse u kojima se nude poslastice kao što su torte i kolači, ili primamljiva jela na bazi svježih proizvoda, prenio je list Liberasjon.

U tim kuvarima, čiji su autori često veterinari ili bivši kuvari, nude se i vegetarijanska jela, kolači od mesa, užine, i to sa simpatičnim nazivima „kuca-keksić“ ili „smješkica poslastica“.

Nude se i uravnotežene porcije u kojima nema začina ili sastojaka koji nisu preporučivi za pse, kao što su bijeli luk, praziluk i čokolada.

List koji je prenio najnoviju knjigu recepata „Za pseća usta“ (Babines Canines) postavlja pitanje da li je to „novi modni delirijum namijenjen vlasnicima koji pretjeruju sa negom svojih razmaženih ljubimaca“ ili je u pitanju sumnjičavost prema industrijskim kroketima i hrani za pse.

Takve knjige recepata za mačke i pse su sve brojnije u knjižarama u odjeljku „umjetnost življenja“. Autori često pravdaju svoje knjige da je ljubimcima kao i ljudima potrebna uravnotežena hrana i da je zbog toga domaće napravljena hrana i najbolja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:43