/ - FOTO: YOUTUBE/YOUTUBE
10/02/2022 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Легенда југословенске сцене сада живи од 172 еура пензије: Кад видим да све бирамо по националности, гади ми се

Како је раније причао, иако је доприносе уплаћивао 40 година, пензија коју је добио износи 326 марака, односно око 172 евра, испричао је раније

Пјевач Сеид Мемић Вајта (72) прославио се пјесмом "Лејла" којом је 1981. године представљао бившу Југославију на Евросонгу. Тада су му пратеће вокале певале Неда Украден, Исмета Дервоз и Јадранка Стојаковић, пише Blic.rs.

У његовом опусу су још пјесме "Превари ме срце моје", "Азра", "Златна рибица", али пјевач последњих неколико година не снима и нема наступе.

Како је раније причао, иако је доприносе уплаћивао 40 година, пензија коју је добио износи 326 марака, односно око 172 евра.

Рекао је тада да се не замара малом пензијом. Путује свијетом и свако мало је у другом граду. Данас запјева само за себе и друштво. Живи на релацији Пула - Хамбург, гдје му живи и ради супруга Војка.

- Замисли да снимам пјесмице у држави која је трећа по сиромаштву у свијету. Не могу и немам воље. Кад видим да све бирамо по националности, гади ми се. Имам и превише пјесама и мој опус је јединствен у тој галерији БиХ и југославенске поп и рок музике - рекао је једном приликом Вајта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:44