/ - PHOTO BY JONATHAN BORBA ON UNSPLASH
15/04/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte kako se organi majke pomjeraju u trudnoći

Nije novost da je trudnoća pravo vrijeme čuda, ali opet je iznenađenje kada vidimo šta sve može žensko tijelo u trudnoći

"Chicago Museum of Science" objavio je snimak u kome se detaljno pokazuje razvoj trudnoće i kako se tačno organi pomjeraju kako bi napravili mjesto za bebu.

Odati priznanje

Nije novost da je trudnoća pravo vrijeme čuda, ali opet je iznenađenje kada vidimo šta sve može žensko tijelo u trudnoći.

Kada vidite kako to izgleda iznutra, morate da odate priznanje svim mamama koje tih devet mjeseci preguraju s osmijehom na licu. Naravno, sve se isplati kada na svijet konačno dođe jedan novi život, ali pogledajte šta se sve dotle dešava u stomaku, prenosi Avaz.

Mjesto za bebu

Od početka pa sve do kraja trudnoće, tijelo i organi spremaju se za bebu i prave mjesto za nju. Sve promjene koje se tada dešavaju mijenjaju način protoka krvi jer srce mora da pumpa jače, a uz to beba pritiska pojedine organe, posebno bešiku - osjećaj koji svaka trudnica dobro zna.

Materica raste, stomak se širi, unutrašnji organi se pomjeraju, grudi rastu... Uostalom, snimak do detalja pokazuje kako to tačno izgleda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:03