/ ILUSTRACIJA - PHOTO BY MIMI THIAN ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
24/01/2023 u 23:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaboravite umor, vrijeme je za promjene

Da biste vidjeli efekte, potrebno je da je koristite dva puta sedmično, tri mjeseca

Kada vam je dan beskrajno dug i ispunjen zadacima koji vas ne uveseljavaju, a nije ih moguće lako riješiti, to će sigurno uticati na vaše raspoloženje.

Sasvim je normalno biti malo tanjih živaca kada na poslu nastupi intenzivniji period, ali milioni ljudi širom svijeta pitaju se šta im je kada odjednom postanu čangrizavi i razdražljivi u situacijama kada nisu pod pritiskom.

MEDITACIJA I TRČANJE

Odgovor je jednostavan – zaboravili su na sebe. U usklađivanju poslovnih i porodičnih obaveza te u trčanju na aktivnosti, sportove i hobije koji bi nam trebali omogućiti kvalitetniji život, ponekad vidimo smo trku. Doživjeli smo zamor jer nismo odvojili vrijeme za sebe. Ne za prijatelje, ne za omiljenu TV seriju, već za sebe, piše Avaz..

Jednostavan trik do unutrašnje sreće koji je naoko sasvim lako ostvariti - svakog dana odvojiti malo vremena za vlastito zadovoljstvo, mnogim ljudima pokazao se kompliciranijim nego što se na prvu čini.

Mnogi misle da je to zbog loše organizacije vremena, ali nije tako. Odgovor je jednostavan: moraju pronaći upravo ono što njih veseli. A kada otkriju tu aktivnost, bila ona večernje češljanje kose, jutarnje tuširanje, meditacija u četiri ujutro ili trčanje, ona će ih dovesti do osjećaja ispunjenosti, ako joj se budu svakodnevno vraćali.

KLJUČNA PRAKSA

Svakodnevna praksa je ključna – nemojte preskakati svojih pet minuta jer ste sinoć predugo bili vani. Ako biste ustali ranije zbog odlaska na posao, onda nema razloga da ne ustanete i za sebe. Jer, na kraju, vi se važniji od posla.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. januar 2023 23:22