Јелена Рогановић  / Јелена Рогановић
01/05/2021 u 22:27 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова колекција дизајнерке Јелене Рогановић: Женственост на префињен начин

Комади за нијансу романтичнији

Дизајнерка Јелена Рогановић вриједно ради на новој колекцији која ће, како је казала, бити прилагођена времену у коме живимо.
- Модели су носиви у свакодневној употреби, удобни и пријатних материјала. Могу рећи да сам се водила садашњим трендом, донекле. Наравно са мојим печатом и оним што карактерише мој рад. А то је одређени и прецизан стилски правац у свакој колекцији. Јесен и зиму смо радили углавном одјевне комаде који су на граници спортског - казала је Рогановић.
Нова колекција је за нијансу романтичнија и женственија, открива дизајнерка.
- Самим тим што нам топли дани пружају могућност неких другачијих материјала у самом избору. У сваком смислу женственост је наглашена на префињен начин. Онда додамо ноту гламура на све то. Свила, сатен свила, муслин, вјечита инспирација. Прољеће и љето су савршен период за лепршавост. Неки прољећни тонови су у игри, розе, црвена, наранџаста, зелена. Само одређене нијансе - казала је Рогановић.
С озбиром на то да су ревије и фешн викови отказани већ годину дана, тако се и презентација колекција свјетских али и наших дизајнера потпуно промијенила.
- Знате да сада није период за начин презентације на који смо навикли. Забрањене су модне ревије и окупљања. Моји модели се могу погледати у радњама у Подгорици и на Цетињу као и онлајн презентацијама на некој од мојих страница. Најбољи начин је презентација типа Show Roomа гдје можете позвати мали број људи да на лицу мјеста осјете модел, материјал и све што их занима.
На престижној манифестацији Голуб мира која се одржала у октобру 2019. године у Босни и Херцеговини дизајнерка је добила награду међу најбољим дизајнерима Европе.
- Велико ми је задовољство што сам упознала све те дивне људе, а посебно дизајнере из бивше Југославије. Сама манифестација носи једну дивну поруку, гдје се људи спајају и поред пријатељства праве једну лијепу сарадњу. У току је рад на томе да се манифестација одржи и у Црној Гори и још неколико земаља Европе. А порука коју носи овај догађај је порука мира, љубави и пријатељства. Голуб мира уједињује људе и има културолошки, модни и умјетнички карактер - закључила је креаторка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:31