Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZVJEŠTAJ OMBUDSMANA ‘‘DANA‘‘ ZA JUN 2022. GODINE

ČETRNAEST MJESECI BEZ ŽALBI

Bez žalbi ombudsmanu ''Dana'' protekao je i jun mjesec, što je četrnaesti mjesec kako čitaoci nijesu imali potrebu da se obraćaju zaštitniku svojih prava vezanih za poštovanje etičkih načela Kodeksa novinara/novinarki Crne Gore i njima odgovarajućih smjernica.

AKTIVNOSTI OMBUDSMANA: U svojstvu člana Tehničke radne grupe za samoregulaciju, ombudsman ''Dana'', učestvovao je 6. juna 2022. godine, u prostorijama Misije OEBS-a u Crnoj Gori, u Podgorici, na sastanku na kome je promovisan ''Priručnik za moderiranje komentara'', koga je pod pokroviteljstvom i uz pomoć Misije OEBS-a u Crnoj Gori, uradila pomenuta Tehnička radna grupa. Promociji je prisustvovala i sa učesnicima sastanka razgovarala šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Dominik Vag, a osim omudsmana ''Dana'', u radu skupa učestvovali su i ostali članovi Tehničke radne grupe za samoregulaciju: Ljiljana Minić, urednica u dnevnim novinama ''Dan'', RankoVujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju, Mihailo Jovović, programski direktor dnevnog lista ''Vijesti'' i Paula Petričević, ombudsmanka dnevnog lista ''Vijesti'' i nedjeljnika ''Monitor'', dok članica Komisije za monitoring i žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, Aneta Spaić, iz službenih razloga nije bila u prilici da prisustvuje navedenom skupu.

Najavljući nove aktivnosti i izradu sličnih dokumenata, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag,  između ostalog, je kazala ''da Misija ima dugogodišnju saradnju sa samoregulatornim mehanizmima u Crnoj Gori i da se ona ogleda i kroz rad sa Tehničkom radnom grupom, koja je dosada radila na nizu dokumenata od velikog značaja za crnogorsko novinarstvo''.

Sa sadržinom ''Priručnika za moderiranje komenatara'', možete se upoznati putem linka: https://www.osce.org/me/mission-to-montenegro/519660

Ombudsman ''Dana''

Ilija Jovićević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:42