СО Голубовци / - СО Голубовци
07/05/2021 u 16:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвојена одлуку о изради студије оправданости територијалне промјене

Комисије која ће пратити ток израде ове студије-саопштила је Стајовић додајући да ће Комисију чинити представници власти и опозиције, као и један представник Општине у оквиру Главног града

Скупштина општине у оквиру Главног града-Голубовци, на иницијативу предсједнице Општине Тање Стајовић,  усвојила је Одлуку о изради студије оправданости територијалне промјене, као и Одлуку о образовању Комисије која ће пратити ток израде ове студије.

Предсједница Општине у оквиру Главног града Голубовци Тања Стајовић је нагласила да је ово само први корак у складу са законском процедуром, односно у складу са Законом о територијалној организацији Црне Горе који треба да покаже одрживост Зете као самосталне општине.

-Након што Одлука ступи на снагу расписаћемо јавни позив на којем ћемо изабрати најбољег и најповољнијег обрађивача ове студије, а данас смо у циљу пуне транспарентности овог поцеса усвојили и  Одлуку о образовању Комисије која ће пратити ток израде ове студије-саопштила је Стајовић додајући да ће Комисију чинити представници власти и опозиције, као и један представник Општине у оквиру Главног града- Голубовци- наводе у саопштењу.

Предсједник Скупштине Општине у оквиру Главног града - Голубовци Ратко Стијеповић истакао је да је на иницијативу предсједнице Општине у оквиру Главног града Голубовци, Скупштина данас усвојила Одлуку о изради студије оправданости територијалне промјене.

-Студија це бити основни показатељ економске одрживости, односно оправданости формирања самосталне општине. Уколико студија покаже да Зета може да егзистира као самостална општина, свакако да ће грађани Зете бити ти који ће донијети коначну одлуку о томе у којем смјеру ће се Зета даље развијати- нагласио је Стијеповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 15:23