/ Челници Општине и Града обилазили пут Голубовци – Матагужи
04/05/2021 u 09:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједница СО Голубовци паре Зете трошила у Подгорици

Наjупечатљивиjи детаљ у извjештаjу о раду предсjеднице jе таj да jе Тања Стаjовић дозволила да Главни град утроши наjмање 300.000 еура коjе су планом намиjењени Зети, а њима су финансирани проjекти ван Зете, каже Крстовић

Завршетак треће и четврте фазе пута Голубовци - Матагужи, изградња капеле у Голубовцима и добијање мишљења градског архитекте за конкурс за израду идеjног рjешења дневног боравка старих лица једини су пројекти које је у прошлој години остварила Општина Голубовци. Ти подаци нашли су се у извјештају о раду предсједнице Тање Стајовић, који ће бити пред одборницима 7. маја.
– У завршне радове треће и изградњи четврте фазе реконструкције пута Голубовци-Матагужи у 2020. години утрошено jе 1.029.751 еура. Почетком jула настављена је реконструкција, од кружног тока на локациjи Фанов млин до Трешњице дужине 1.080 метара и обухвата и реконструкциjу моста. Радови су завршени краjем новембра. Урађено jе 220 метара бочних кракова вриједности 894.032 еура. Градња капеле почела је у марту, а објекат од 218 квадрата завршен је у децембру. Уређење терена пренесено је у наредну годину. Након прибављеног мишљења главног градског архитекте почеле су припреме за конкурс за израду идеjног рjешења обjекта за дневни боравак старих лица – пише у документу.
У документу се наводи да је урађен и главни пројекат трга у Ановима, као и елаборат ексопријације, проjекат улице коjа повезуjе насеље Бриjег Голубовачки са простором у захвату ЛСЛ „Централно гробље Голубовци” и елаборат експроприjациjе за пут од Трешњице до Матагужа.
Одборник Демократа у СО Голубовци Лука Крстовић незадовољан је урађеним у протеклој години.
– Наjупечатљивиjи детаљ када jе у питању извjештаj о раду предсjеднице jе таj да jе Тања Стаjовић дозволила да Главни град утроши наjмање 300.000 еура коjе су планом намиjењени Зети, а њима су финансирани проjекти ван Зете. Осим што Главни град годинама узурпира зетску земљу, наставља се и пракса трошења новца намиjењеног нашоj општини. Од свих проjеката завршена jе jедино дионица пута у близини стадиона Трешњица и то на начин да jе хабаjући слоj новог асфалта много неравниjи него што jе то био претходни стар 30 година. Ниjе завршена капела, а градња трга у Ановима ниjе ни почела – каже Крстровић.
Он истиче да је поражавајући податак да jе од државног агробуџета, коjи jе износио више од 60 милиона еура, у Зети реализовано само 500.000 еура.
– Градња колектора у Ботуну jе била табу тема за све у Општини, сипао се бетон у Циjевну, а Морача претендуjе да постане шира од Дунава због експлоатациjе шљунка. Хигиjена насеља jе очаjна, депониjе су на сваком кораку. Можда и наjважниjе, ниjе довршено разграничење па сада нема те особе у Зети коjа зна куда се протежу границе наше општине – навео је Крстовић.
Слађана Калуђеровић (СНП) каже да су о ефикасности управљања и квалитету рада власти Општине Голубовци, па и предсjеднице Општине, грађани Зете дали наjбољу оцjену на парламентарним изборима, када jе локална опозициjа освоjила дупло више гласова од ДПС-а.
– Они су ти коjи на своjоj кожи наjбоље осjећаjу лоше резултате зетске и градске власти, као и селективност приликом рjешавања локалних проблема. Тако се, у складу са личним партиjским интересима фаворизуjу одређени проjекти и организациjе, док челници Зете, по налогу градоначелника Подгорице коjи изиграва шерифа, по обичаjу жмуре на проблеме Зећана. Политиканство jе доминантна одредница поступања локалне власти, па и оваj извjештаj показуjе да се пажња усмjерава у правцу коjи њима одговара – каже Калуђеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:32