/ Некадашња зграда Путева прије уступања Амбасади Републике Србије
04/05/2021 u 08:30 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштинском одлуком бришу из књига зграду под Горицом

Основни капитал предузећа биће умањен за 1.686.712 еура, па ће умјесто 5.171.759 еура износити 3.485.046 еура

Одборници у Скупштини Главног града изјасниће се данас по хитном поступку о одлуци о смањењу основног капитала Путева. Одлука прецизира да ће основни капитал предузећа бити умањен за 1.686.712 еура, па ће умјесто 5.171.759 еура он сада износити 3.485.046 еура. Како сазнајемо имовина се формално мијења јер ће из књиговоствених књига бити раскњижене некадашња управна зграда Путева испод Горице која је 2014. године дата Амбасади Републике Србије, као и три парцеле у насељу Цијевна које користи ово предузеће. Све ове непокретности су до сада у књигама вођене као имовина Путева.

Oдлучују о продаји акција у Новом дуванском

На дневном реду данашње сједнице градског парламента су 54 одлуке. Одборници ће, између осталог, расправљати о завршном рачуну буџета Главног града за прошлу годину, одлуци о продаји свих акција Главног града у Новом дуванском комбинату, извјештајима о раду предузећа и јавних установа у прошлој години, затим одлуци одбора директора Чистоће давању на коришћење возила предузећу Комунално Тузи. На дневном реду је и нови цјеновник Комуналних услуга, измијењени цјеновник Паркинг сервиса, подизање споменик Jелени Петровић Савоjа, принцези Црне Горе и краљици Италиjе, преименовање двије саобраћајнице у граду...


Пред одборницима ће данас бити и измијењени статут предузећа који такође третира ову материју, у којој је назначено, да је одбор директор предложио смањење основног капитала предузећа Путеви по основу покрића акумулираног дуга. Обје одлуке које су на дневном реду прати и одлука о смањењу основног капитала предузећа коју потписује Драган Смоловић, предсједник одбора директора, а која је донијета 14. априла.
–Садашњи регистровани основни капитал Путева износи 5.171.759 еура и смањује се на име покрића акумулираног гибитка, који према усвојеним финансијским исказима на 31. децембар прошле године износи 1.686.712 еура. Смањењем основног капитала ради покрића акумулираног губитка износи 3.485.046 еура, а промјена односно умањење основног капитала извршиће се одговарајућим измјенама члана 12 статута друштва. Путеви ће у складу са прописима извршити потребне промјене у ЦРПС-у, а капитал се сматра умањеним када се измјене статута друштва региструју у ЦРПС. Лице за спровођење активности је секретар друштва – пише у одлуци коју потписује Смоловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 05:59