Поштанских услуга лишено 5.000 домаћинстава
03/05/2021 u 10:17 h
Н.С.-А.Д.Н.С.-А.Д.
StoryEditor

Становници седам насеља муку муче јер поштар не познаје терен

Поштар коjи jе задужен за доставу на овом реjону jе, због здравствених разлога, одсутан већ дужи временски период, а за доставу пошиљки ангажоване су колеге коjе не познаjу кориснике у овим насељима
Становницима Фармака, Лекића, Грбаваца, Штека, Доњих Кокота, Бера и Круса од 1. априла касне пошиљке јер је поштар који покрива овај рејон на боловању, а други их, како наводе мјештани, не обилази. Становник Фармака Василије Пејовић наводи да у овим насељима има 5.000 домаћинстава.
–Од 1. априла насеља Фармаци, Лекићи, Грбавци, Штеке, Доњи Кокоти, Бери и Круси лишени су поштанских услуга када су у питању рачуни, писма, телеграми, препоручене пошиљке, пензије и социјална давања. Наш поштар је боловању, а други се не појављује. Мени је препоручено писмо из Црне Горе упућено 13. априла, а стигло је десет дана касније, 23. априла, иако Пошта унапријед узима новац за ову услугу. Ја питам како одржати редовност плаћања рачуна – наводи Пејовић.
Поштар коjи jе задужен за доставу на овом реjону jе, због здравствених разлога, одсутан већ дужи временски период, а за доставу пошиљки ангажоване су колеге коjе не познаjу кориснике у овим насељима, саопштила је Весна Гољевић-Нововић, пи ар Поште Црне Горе.
–Колеге поштари коjи тренутно врше доставу на подручjу ових насеља улажу напоре да обезбиjеде правовремену доставу. Проблем, коjи значаjно утиче на рокове доставе, представљаjу непрецизне и непотпуне адресе – све пошиљке за ово подручjе су без назива улице и броjа, што ниjе наша кривица. Колеге су у сталноj комуникациjи са поштарем коjи годинама врши доставу на подручjу Фармака, Лекића, Грбаваца, Доњих Кокота, Бера, Круса и Штека, те на оваj начин проналазе домаћинства коjима треба уручити пошиљку. Молимо грађане за разумиjевање и стрпљење и уjедно их подсjећамо да би постављање кућних сандучића са именом, презименом, називом улице и броjа умногоме олакшало рад наших колега, а и унаприjедило квалитет доставе поштанских пошиљака – саопштила је Гољевић-Нововић.

Izdvojeno

19. jun 2021 05:32