Аднан Пепић / - LAZAR RUZIC
30/03/2022 u 07:29 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аднан Пепић (БС): У политици се пријатељски савјети тумаче другачије

Одборник Бошњачке странке у СО Тузи одбио је да изнесе детаље какве је непријатности доживио збох ускраћивања подршке буџету

Да је због става да не гласа за буџет имао непријатности у разговору за „Дан” је потврдио Аднан Пепић, одборник Бошњачке странке у Скупштини општине, међутим, није желио да каже на шта конкретно мисли. На сједници СО Тузи Пепић је истакао да су му људи говорили да је непријатељ Општине и предсједника Ника Ђељошаја.

У Тузима власт чини коалиција Албански форум, Бошњачка странка и Демократе. Бошњачка странка има два одборника и за разлику од Пепића Мевлудин Диздаревић је гласао за буџет.

– Не бих говорио о тим непријатностима јер су то неистине, а ја не волим неистине, јер ме увијек повриједе. Искрено вјерујем да можемо скупа предано радити али треба и рећи истину. Ја сам само изнио незадовољство суграђана и хтио сам то као пријатељ пренијети пријатељу. Неко то тако није протумачио – каже Пепић.

Он се каже константно залаже за боље услове живота становника са Карабушког поља, али истиче да није једини.

– Као пријатељ пријатељу сам рекао истину. Своје коалиционе партнере доживљавам као пријатеље. Само сам пријатељски указао на незадовољство својих суграђана. Нажалост неко то није тако разумио. Због тога жалим, јер неко није разумио пријатељски савјет. Разговарам са својим комшијама и оно што се каже јесте да је изостао рад да су људи изненађени јер су очекивали много више. Очекивали су асфалтирање улица. Прије неколико година кроз насеље је рађена водоводна мрежа, али приликом рада остале су разроване улице. Не треба то да поправи локална власт, већ извођач. Међутим, тај терет је прешао на локалну власт. Имам разумијевања да неке ствари локална власт није могла одмах урадити. Ми смо као народ који је населио ово насеље задовољни и са малим ставрима да се бар нешто уради. Очекујемо да ће се стање промијенити – каже Пепић.

Он је истакао да су коалиције тешке јер се само компромисом дође до најбољег рјешења.

Пепић каже да разграничење са Главним градом задаје велике потешкоће Тузима.

– Треба имати у виду да је Општина нова и да је морала успоставити све своје установе и институције, а да разграничење са Подгорицом није завршено и да су то велике потешкоће за локалну самоуправу. Путеви према селима су јако битни због развоја пољорпивреде. Рат у Украјини показује да се морамо и ми окренути производњи. Да би се вратили морали би изградити путеве. Локална власт гледа да пољорпивредницима буде од помоћи са разним субвенцијама, то је једна од Општина која пољопривредницима највише помаже– каже Пепић.

Предсједник Скупштине Општине Тузи Фадиљ Кајошај тврди да није имао сазнања да Аднан Пепић доживљава непријатности због свог политичког става.

Искрено да вам кажем никакво сазнање, а ни информацију немам. Први пут сам чуо за то на сједници. Постоји могућност да се и они мало сами оправдавају због свог става на претходној сједници. Можда је било чисто пријатељски савјет, критика зашто нису подржали, можда је он то доживио у негативном контексту, али не вјерујем да је била та намјера. Постоји могућност да је неко Пепића из његове партије питао зашто је то урадио. Кад је у питању црногорско друштво и политика не зна се ко пије, ко плаћа. Више је него нормално да човјек искаже незадовосљство. Њихови ставови су њихова ствар, али сматрам да нико не треба да трпи притиске. Мислим да те критике нијесу биле злонамјерне, већ само пријатељске или да кажем са чуђењем – каже Кајошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:11