Заустављена изградња тротоара / -Архива
14/10/2021 u 08:13 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агенција за изградњу и развој Подгорице допуњава пројекат булевара ка Тузима, заборављен пут ка царинском складишту

Булевар ка Тузима свечано је отворен је 21. маја 2019. године али без тротоара и бициклистичких стаза. Градња је почела међутим, појавио се проблем безбједности паралелног пута ка царнском складишту

Агенција за изградњу и развој Подгорице мора да допуни пројекат за реконструкцију булевара ка Тузима како би наставили изградњу тротоара са десне стране ка скретању за Куће Ракића. Неопходно је наиме, урадити зид и заштитну ограду како би се булевар одвојио од пута који води ка jавном царинском складишту и био безбједнији за саобраћај.

Ово је други пут да се радови заустављају на булевару ка Тузима. Булевар су 21. маја 2019. године свечано отворили али без тротоара и бициклистичких стаза због неријешених спорова са Плантажама. Ове године почели су градњу пјешачких и бициклистичких стаза и уређења зелених острва, али се поново појавио проблем на дионици у близини подвожњака ка Тузима. Како су казали из Агенције за изградњу и развој Подгорице наjвећи дио радова jе завршен, осим на дионици од око 100 метара лиjево и око 200 метара десно, у правцу према Тузима.

– На лиjевом диjелу саобраћаjнице, преостало jе измjештање постоjећег водовода и у току jе израда техничког рjешења. На десноj страни jе потребно да се изврши допуна проjекта, коjа се односи на дио тротоарске површине испод постоjећег пута коjи води ка jавном царинском складишту. Таj пут, на простору између жељезничких шина и ограде Плантаже "13. jул", користе камиони за приступ од царинског складишта до булевара. Проблем jе настао због висинске разлике између тог пута, коjи ниjесмо у могућности да укинемо и булевара, те у смо у циљу безбjедности учесника у саобраћаjу, приступили измjенама на тротоарскоj површини на дионици дужине од око 200 метара, на десноj страни. Због висинске разлике у односу на булевар, неопходно урадити зид и заштитну ограду. Допуна проjекта jе у току и очекуjемо да ћемо jе добити до краjа седмице, након чега ћемо наставити радове – казали су из Агенције за изградњу и развој Подгорице на чијем је челу Срђан Раичевић.

Они oчекуjу да ови радови неће довести до прекорачења трошкова реализациjе.

– Вриjедност уговорених радова са ПДВ-ом износи 603.533 еура. Према споразуму закљученом између Управе за саобраћаj и Главног града, обавеза Главног града, односно Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице, jе да уради обостране тротоаре на коjима ће се налазити и бициклистичке стазе, саобраћаjну сигнализациjу коjа регулише упоредно одвиjање пjешачког и бициклистичког саобраћаjа, тк канализациjу, наводњавање зелених површина и њихово пеjзажно уређење. Извођач радова је фирма Индел Инжењеринг – казали су из Агенције за изградњу и развој Подгорице.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:07