Примједбе на ранг-листу достављају се Одбору директора предузећа / -архива
14/06/2021 u 11:57 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агенција за становање објавила ранг-листу: За осам станова пријавило се 12 радника

Запослени квадрат стана плаћају по 599 еура, а овом расподјелом није предвиђана додјела кадровским стамбених јединица

У Агенцији за становање сачињена је ранг-листа добитника станова који су стамбене јединице купили по повољним условима у згради која се гради за десет градских предузећа. Њима је припало осам станова, а на конкурс се пријавило 12 кандидата. Станове су добили Амира Човић, Драгана Бечић, Душко Радосавовић, Зоран Гојковић, Дамир Ефовић, Драган Перошевић, Сабина Суљевић и Данијела Ђуковић.

– На конкурс се приjавило укупно 12 кандидата и Комисиjа jе направила ранг-листу. Укупно се диjеле четири двособне и четири jеднособне стамбене jединице. Жалбе на ранг-листу су могуће у року од осам дана од дана обjављивања ранг-листе и упућуjу се Одбору директора предузећа. Запослени су квадрат стана плаћали 599 еура – саопштили су из Агенције за становање.

Правилником о рjешавању стамбених потреба запослених овог градског предузећа прецизирано jе да се стамбено питање може риjешити куповином стана под повољним условима, додjелом стамбеног кредита и закупом стана. Прописани су и критериjуми за рjешавање стамбених потреба коjи се узимаjу у обзир, а то су значаj послова, постоjећа стамбена ситуациjа, броj чланова породичног домаћинства, радни стаж, социjални статус и допринос за стамбену изградњу. У документу jе назначено да се значаj послова вреднуjе према коефициjентима радног мjеста на коjе jе запослени био распоређен на дан расписивања огласа. Правилник прецизира и рjешавање стамбених потреба кадрова од посебног значаjа за пословање друштва, а ту спадаjу извршни директор и помоћници извршног директора. Агенција за становање овом расподјелом станова није дијелила кадровске станове.
По овом документу захтjев за рjешавање стамбених потреба запослени, изузев извршног директора друштва, подносе извршном директору. Он захтjев доставља одбору директора.

Зграда се гради на Булевару Станка Радоњића и имаће 91 стан, од чега двиjе гарсоњере, 47 jеднособних и 42 двособна стана за коjе ће запослени квадрат плаћати 599 еура. У зграду ће уселити и запослени из Депониjе, Тржница и пиjаца, Паркинг сервиса, Зеленила, Комуналних услуга, Спортских обjеката, Путева, Погребних услуга и Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 06:24