Објекти на Врелима рибничким чија је градња у току / -архива
15/01/2022 u 14:10 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агенција за становање преузима одржавање још 96 станова

Велики проблем код одржавања неких од објеката представља низак ниво културе становања појединих корисника станова, што изискује додатне напоре, пише у документу

Агенција за становање од половине ове године преузеће на одржавање 96 станова који се граде за потребе корисника павиљона у такозваном босанском насељу на Врелима рибничким, назначено је у програму рада предузећа за ову годину. У питању су станови који се граде за социјално угрожене становнике. Ово предузеће већ одржава по двије зграде Холандске сестре, Црногорске сестре, двије Њемачке куће, затим станове у објектима Боцола, на Конику, затим стамбене јединице у објектима у захвату ДУП-а Ибричевина и у Булевару Станка Радоњића.

-Од половине године на одржавање ће доћи и 96 стамбених јединица које се тренутно граде за потребе корисника павиљона у тзв. босанском насељу на Врелима рибничким. Хитни и нужни радови на објектима изводиће се без одлагања, док ће се инвестиционе активности на објектима изводити према плану инвестиционог одржавања који ће између осталог обухватити кречење заједничких ходника свим стабеним зградама, одржавање лифтова, кровова... Велики проблем код одржавања неких од објеката представља низак ниво културе становања појединих корисника станова, што изискује додатне напоре - пише у документу.

Агенција за становање у овој години планирала је приход од 2.380.000 еура, од чега ће 720.000 зарадити кроз обављање редових пословних активности, 1.600.000 еура је планиран приход од услуга трећим лицима, док је 60.000 предвиђено за остале приходе.

Расходи Агенције планирани су на 2.373.500 еура. Највише новца и то – 1.117.500 намијењено је за трошкове зарада, за набавку робе, сировина, материјала и производне услуге планирано је 1.075.000, за амортизацију 62.000 еура, а за остале послове расходе 119.000 еура. Предузеће је планирало да на крају године оствари добит од 6.500 еура.

-Реализацијом програмом предвиђених инвестиционих активности помоћи ће се у очувању стамбеног фонда у граду. Ова активност ће се реализовати кроз акције "За љепше лице Подгорице" и "Побољшања услова становања". Кроз реализацију акције " Уређења спортских терена и изградња теретаа за тренинг на отвореном" б додатно ћемо побољшати услове за бављење спортом рекреативаца – пише у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:42