/ -
13/09/2022 u 15:27 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima dobila protivpožanu opremu

Agencija za upravljenje zaštićenim područjima Podgorice i Služba zaštite i spašavanja potpisale su memorandum o saradnji sa organizacijom Parkovi Dinarida

Iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjim navode da je organizacija Parkovi Dinarida donirala protivpožarnu opremu koja će unaprijediti djelovanje Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

Direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Dragutin Đeković kazao je da će se zahvaljujući unapređenjem ove saradnje i jačanjem kapaciteta doprinijeti boljem očuvanju zaštićenih područja.

– Saradnja gradskih institucija i Parkova Dinarida, kao regionalne organizacije značajno će pomoći Agenciji, da na moderan, inovativan i efikasan način aktivno sprovodi mjere unaprijedjenja i zaštite brda Gorice. Radujemo se budućoj saradnji i ujedno pozivamo sve naše sugrađane kojima je Gorica u srcu da doprinesu da je zajedničkim snagama sačuvamo i još ljepšu i očuvaniju ostavimo budućim generacijama – kazao je direktor Đeković.

Predsjednik Parkova Dinarida Zoran Mrdak istakao je da mu je zadovoljstvo što ova organizacija može doprinijeti očuvanju zaštićenih područja i na teritoriji Podgorice.

– Zadovoljstvo nam je da kao regionalna organizacija koja okuplja preko 100 zaštićenih područja Dinarskog luka, možemo da doprinesemo očuvanju Park šume Gorica kroz jačanje kapaciteta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice koja je ujedno i naš član– zaključio je Mrdak.

Pored nabavke protivpožarne opreme, u okviru projekta "Za očuvanu Goricu" planira se postavka informativnih tabli koje će biti prilagođene slijepim i slabovidim osobama, kao i formiranje grupe volontera koja bi bila obučena za vršenje nadzora u zaštićenom području.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:44