/ Становници траже уклањање пијаце - архива
05/06/2021 u 11:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аква парк се удавио у обећањима, градоначелник преговара али не открива са ким

Имамо најаву да бисмо могли добити ту врсту садржаја на Марези, на потезу иза Имања Књаз, казао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице

Да ће Коник добити аква парк било је предизборно обећање градоначелника Подгорице Ивана Вуковића које је становницима овог насеља дао 2018. године. Три године касније радови нијесу почели, а локација се још не зна. У више наврата градоначелник је истицао да разговара са инвеститорима који ће га градити, никада не прецизирајући ко су. Тако је било и прије неки дан када је казао да је преговара, не желећи да открије одакле је потенцијални инвеститор.

– Било је интересовање неколико компнија и домаћих и из иностранства. Онда је корона учинила своје, ти људи се нијесу јављали. Обновљени су контакти. Постоје планске претпоставке да се на једној парцели гради аква-парк. Ако процијенимо да је озбиљна та иницијатива ми ћемо ићи у правцу да створимо претпоставке да овај дио града добије тај садржај. Имамо најаву да би смо могли добити ту врсту садржаја на Марези, на потезу иза Имања књаз. То Подгорици треба и ако процијенимо да су ови људи озбиљни ми ћемо изаћи у сусрет, што подразумијева давање земљишта на дугорочни закуп. Није нам приоритет никаква зарада, већ људима који себи не могу да приуште одлазак на мора, а бојим се да ће таквих бити доста с обзиром на ситуацију, да могу у Подгорици да проведу лијепо вријеме током љета – истиче Вуковић.

Он није желио да каже са којим инвеститорима преговара. На питање да ли су исти који ће градити аква-парк у Даниловграду Вуковић је казао да нијесу.

– Не могу да откривам детаље, јер то не би било коректно према њима – истиче Вуковић.

Одборник СНП-а у Скупштини Главног града Богдан Божовић каже да се стара пракса руковођења Главним градом у резиjи ДПС-а наставља.

– У сусрет претходним локалним изборима актуелна власт jе обећала изградњу аква-парка на Конику. Три године касниjе ништа се ниjе конкретно урадило по том питању. Овакав однос према сопственим предизборним обећањима и грађанима од стране ДПС-а ниjе изненађење, али jе свакако дегутантно. Популизам и служење jефитним политичким триковима да се покуша обезбиjедити коjи глас више остаjе њихов заштитини знак. Подгорица заслужуjе власт коjу ће одликовати дjела у корист свих грађана, а не празна обећања – истиче Божовић.

Менсуд Фрључкић би се обрадовао аква-парку, али га брину финансијске могућности.

image
Менсуд Фрључкић - архива

– Не би било лоше да се градоначелник са екипом спусти Рибницом од Врела рибничких. Кад неко нешто обећа, вјерујем док ме не превари исто тако и за аква-парк. Боље да уклоне пијацу – истиче Фрључкић.

Милко Комарица каже да дају само обећања, а да нико ништа не испуњава.

image
Милко Комарица - архива

– Аква-парк је пуста жеља. Нијесу у стању да ријеше пијацу, а не аква-парк да направе. Кад најавиш нешто, уради га или не помињи – истиче Комарица.

А.Д.-Н.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:31