А. Којичић / -иван
04/01/2022 u 17:01 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Александар Којичић (ПзП) предложио кандидате за награду "8. фебруар": Наградити хирурга, умјетницу и фудбалере

Одборник ПзП-а у Скупштини општине Голубовци Александар Којичић предложио је три кандидата за додјелу Награде "8. фебруар" Општине Голубовци.

У питању су др Велибор Мајић, дјечји хирург, мр Клаудија Кркотић и тимове ФК Зета из такмичарске сезоне 96/97 и сезоне 99/2000. Први тим из сезоне 96/97 су Саша Анђушић, Игор Дракић, Нешко Калуђеровић, Игор Марковић, Славен Шушкавчевић, Дејан Томашевић, Зоран Ђуровић, Игор Мараш, Давор Мараш, Саша Ивановић, Раде Вешовић, Жељко Шишевић, Саша Добровић, Ратко Мараш, Дражен Мишуровић, Жељко Томашевић, Игор Поповић, Цветко Ђуретић, Јефто Дракић, Саша Радусиновић, Војвода Малесија, Игор Лукић, чији је тренер био Младен Вукићевић. Тим из сезоне 99/2000 били су појачани именима Дејан Батровић, Валенто Цамај, Дејан Рогановић, Дарко Жарић, Владимир Стаматовић, Ненад Брновић и Бојан Брновић.

– Др Велибор Мајић након двије деценије рада на позицији дјечјег хирурга, која осим стручности изискује и ванредно стрпљење, разумијевање и општимизам како за мале пацијенте тако и за њихове родитеље и најближе, неспорно залсужује ову награду. О његовом раду и залагању најбоље говоре похвале оних којима је помогао и наставља да помаже, како персонално, као љекар тако и институционално, кроз унапређење организације у којој ради. Примјер мр Клаудије Кркотић, која је достигла значајне успјехе у умјетничкој грани класичне, оперске музике, у којој ни много веће средине од наше не дају изданке, је савршен примјер да се вриједним радом, талентом, упорношћу, дисциплином и залагањем може стићи до циља упркос свим препрекама. Такав успјех треба бити уочен, похваљен и респектован. Успјеси ових састава ФК Зета су историјски како за клуб и појединце који су учествовали, тако и за све становнике Зете, који су те успјехе срдачно дочекали и умјели достојно да прославе окупљањима која су и дан данас у позитивном сјећању свих оних који су им присуствовали и који су бодрили, а некад и критиковали. Како је од тада прошло скоро четврт вијека, било би лијепо освјежити памћење сјећањем на неке људе и вријеме, наше локалне заједнице, и оне који су га обиљежили, у нечему што се назива најбитнијом споредном ствари на свијету – написао је Којичић у образложењу предлога.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:54