Vladan Arsović / -M.VUJISIć
21/04/2024 u 13:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arsović: Nema saradnje između preduzeća i sekretarijata

Urušili ste sistem koji je funkcionisao, na način da zbog političkih interesa ne postoji saradnja među preduzećima, Sekretarijatima i uprave Glavnog grada, smatra Arsović

Prije samo nekoliko dana gradonačelnica Olivera Injac "upoznala" je podgoričku javnost da ih prije godinu dana nije sačekao nijedan spreman projekat i kako su projekti navodno bili loši, kako bi time opravdala najgoru realizaciju kapitalnog budžeta u istoriji Glavnog grada, saopštio je Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada. On smatra da je na taj način uvrijedila službenike Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, iznoseći, kako je rekao, totalnu neistinu.

– Na dan stupanja na dužnost gradonačelnice, imala je najmanje 60 spremnih revidovanih glavnih projekata. Izmjene koje su rađene u prethodnom periodu, rađene su isključivo zbog izmjene zakonske regulative. Recimo Ulica Vojislavljevića je bila revidovana 2017. godine i tehnički upotrebljiv projekat, koji se sad uskladio sa novim propisima, eurokodovima i planskom dokumentacijom. Uz sve to, saobraćajnice koje se sad rekonstruišu, ili tek treba da počne njihova izgradnja, su projekti prethodne gradske uprave. Za većinu njih i ugovori za izvođenje su pripremljeni u periodu prethodne gradske uprave. Smatram, da je ljudski priznati tu grešku, koju teško da možemo prihvatiti da je slučajna, jer sličan komentar je imao i zamjenik gradonačelnice na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine. Naravno, potrebno je i izviniti se inženjerima iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice - saopštio je Arsović.

On kaže da su ti ljudi izgradili grad, te da su za realizaciju svih većih projekata upravo najzaslužniji baš oni.

– Oni koji po Vašim riječima nijesu uradili ništa u prethodnom periodu. Uvrijedili ste one ljude koji su godinama prije Vas razvijali ovaj grad, ne nijedna vlast, nego upravo ti ljudi. Kao gradonačelnica ste na jednostavan način mogli da se upoznate da su bili spremni projekti poput ulica Balšića, Špira Mugoše, Gojka Radonjica, Radoja Jovanovića, Vlada Martinovića, druga faza šetalista uz Moraču, Stambena zajednica VII - Stara Varoš, treća traka Dalmatinske sa kružnim tokom, Kozaračka, ulice Miloša Obilića, Ksenije Cicvarić, Iva Vizina, Ljubović... Umjesto što krivicu za vaš nerad prebacujete na one koji to najmanje zaslužuju, priznajte grešku, priznajte da se ne snalazite kao vlast i podnesite ostavku - kazao je Arsović.

Arsović se osvrnuo i na poskupljenja usluga gradskih preduzeća, ali i na najavljena smanjena plata u Čistoći i Vodovodu.

– Podlegli ste pod pritiskom i ucjenama svih. Stopirali ste najveći i najvažniji projekat za Glavni grad, postrojenje za prečišćavanje i tretman otpadnih voda, isključivo iz političkih razloga, kako biste sačuvali fotelju. Urušili ste sistem koji je funkcionisao, na način da zbog političkih interesa ne postoji saradnja među preduzećima, Sekretarijatima i uprave Glavnog grada - ističe Arsović.

Arsović kaže da je inicijativa za smjenu gradonačelnice legitimna i da predstavlja spas za Podgoricu i suštinsku potrebu njenih građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:57