Карабушко поље добило асфалт / -
09/11/2022 u 12:34 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Асфалтира се из буџета грађана, а не партија

Становници Карабушког поља и Кућа Ракића задовољни су што су коначно асфалтиране улице кроз насеља и указују да су на то чекали четири године.

Замјерају надлежнима што су се тек пред изборе, који су у марту, сјетили њиховог насеља, иако су неколико пута досад тражили нови асфалт.

– Радуjе ме чињеница што jе локална власт у Тузима коначно озбиљно схватила моjе критике, као и да је МЗ Карабушко поље дио њене териториjе, па jе почела да испуњава законске обавезе када је у питању побољшање инфраструктуре. Задњих недjељу дана колико траjе асфалтирање, можемо чути хвалисање Бошњачке странке како они у сарадњи са Општином асфалтираjу улице у нашоj МЗ. Питамо их да ли БС има буџет за асфалтирање улица по нашоj држави или то треба да ради сервис грађана, што jе у овом случаjу локална самоуправа? Асфалтирање улица jе дужност Општине, јер ми плаћамо порез. То не ради ниједна политичка партиjа. БС jе дио извршне власти те исте Општине коjа ниjе добро радила протекле четири године. Ништа нијесу допринијели нашоj МЗ, али зато су сад почели кампању неколико мjесеци пред локалне изборе каже Илхан Шкријељ, предсједник МЗ Карабушко поље.

Шкријељ наводи да је у фебруару прошле године доставио захтјев да је у насеље потребно асфалтурати преко 20 хиљада квадрата путева, изградити школу,обезбиједити боље снабдијевање струjом, изградити дом МЗ.

Алмир Зверотић каже да не схвата да се политичке партије у 21. вијеку хвале да асфалтирају путеве.

– Боље им jе да утичу да риjеше проблем превоза до Подгорице, изградњу школе, а не да се хвале оним што кроз порезе наши грађани плаћаjу из свог џепа – истиче Зверотић.

Житељ Кућа Ракића Рамиз Пеjчиновић истиче да се све ово ради од новца грађана.

– Не желимо да се поjединци ките туђим перjем и злоупотребљавају новац грађана, Општине и државе. Сматрамо да Ник Ђељошаj треба да предузме мjере, да се обjасни грађанима коjа се средства троше, jесу средства Општине или партије – каже Пеjчиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:14