Путарима остало још 15 одсто од донације / -Архива
27/05/2022 u 10:42 h
Н.С.-А.Д.Н.С.-А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асфалтна база Путева и даље под пломбом: Донирани асфалт скоро потрошен

Преостало је 15 одсто донације која ће се у складу са приоритетима искористити за планиране активности, саопштио је Раденко Булатовић, извршни директор Путева

Путеви су искористили 85 одсто донације компаније Бемакс у виду производње асфалта, саопштио је „Дану“ Раденко Булатовић, извршни директор предузећа. Бемакс је почетком априла предузећу Путеви дониро производњу 3.000 тоне асфалта како би надомјестили материјал за рад без којег су остали након што је инпекција затворила њихову асфалтну базу због неправилности у документацији. Вриједност ове донације је била 30.000 еура без урачунатог ПДВ-а.

– Како би реализовали започете санациjе саобраћаjница на подручjу града Путеви су у складу са прихваћеном донациjом услуге финалне производње асфалтне масе, искористили 85 одсто дониране услуге. Преосталих 15 одсто ће се у складу са приоритетима искористити за остале планиране активности. Коришћењем дониране услуге производње асфалтне масе саниране су улице Аеродромска,Тиватска, Бjелопољска, Шавничка, X црногорске бригаде, I црногорске бригаде народне одбране, Ловћенска, Душана Дуће Мугоше, Др Анта Гвозденовића, Милоша Кривокапића, Jезерска, Десанке Максимовић, затим крак Улице Милоjа Павловића, као и саобраћаjнице у насељима Подстрана, Горње и Доње Лиjешње и Бегова главица – рекао је Булатовић.

Како ће се након потрошене донације снаћи за материјал, те да ли ће компанија Бемакс поново донирати производњу асфалта, питали смо Булатовић.

Без детаља о новој асфалтној бази

– Када jе риjеч о новоj асфалтноj бази привредно друштво Путеви тренутно спроводи неопходну законску процедуру како би се створили услови за њено монтирање. Као и до сада, jавност ће о свим детаљима бити благовремено информисана – саопштио је Раденко Булатовић.

– Активности Путева, као и до сада, одвиjаће се несметано, а о томе ће jавност бити благовремено информисана – навео је Булатовић.

Уговором о донацији који су Бемакс и Путеви потписали 5. априла било је предвиђено да је обавеза градског предузећа била набавка неопходних деривата за финалну производњу асфалтне масе, а у складу са спроведеним поступцима jавних набавки и закљученим уговорима.

Донација компаније Бемакс услиједила је након што је Дирекција за урбанистичко грађевински надзор Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма крајем марта забранила Путевима да користe асфалтну базу у насељу Цијевна јер објекат није уписан у катастар непокретности. Да објекат није уписан у кастар утврђено је инспекцијским надзором који је спровео урбанистичко–грађевински инспектор. Контролом је утврђено и да за асфалтну базу није предата пријава грађења па самим тим предузеће не посједује рјешење о издавању грађевинске дозволе.      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:38