Нове цијене превоза средином фебруара / Дан
02/02/2022 u 07:19 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Аутобуски превозник Харис Аливодић припремио нови цјеновник: Скупља карта или раскид уговора са Градом

Између 10. и 15. фебруара карте ће ићи навише са увођењем старих зона јер не може више да се у приградским насељима грађани возе за 90 центи или еуро, поручује Харис Аливодић

Цијене аутобуске карте у аутобусима превозника Хариса Аливодића средином фебруара биће увећана, а колико ће оне износити знаће се у наредних два дана када ће нови цјеновник бити послати Секретаријату за саобраћај на овјеру. Аливодић наводи да ће цијена у градском превозу бити минимум еуро, док ће у приградским насељима поново бити враћене старе зоне у којима неће важити јединствена цијена карте као у граду, већ ће се грађанима услуге наплаћивати по посебним цијенама.

Електронску аутобуску карту локална самоуправа увела je у jулу 2020. године. За 100 минута вожње кошта 90 центи, дневна електронска карта кошта три еура, док мjесечна карта за ђаке износи 25, а за раднике 30 еура. Са jедном купљеном возном картом грађани су могли користити више аутобуса у одређеном временском интервалу.

На овај корак, како наводи Аливодић, одлучили су се након новог повећања цијена нафте.

– Не можемо да функционишемо нормално јер цијена горива расте. Секретаријату ћемо дати на овјеру цјеновник и по закону они то морају да овјере. Једини начин да останемо на исту цијену је да нас неко дотира па нека из Града одријеше кесу. Ја не повећавам цијену цијену карте да би на силу узимао паре већ да би могао финансијски да оправдам моје пословање. Овај пилот пројекат смо изгурали на нашим леђима и дошао је до краја. Не може се више преко наших леђа спроводити, пилотирали смо доста. Између 10. и 15. фебруара карте ће ићи навише са увођењем старих зона јер не може више да се у приградским насељима грађани возе за 90 центи или еуро – навео је Аливодић.

Аливодић поручује Главном граду да аутобуске карте могу продавати једино по договору са превозницима.

– Аутобуске карте по својим цијенима Град може да продаје само под условом да нама надокнади штету, никако другачије. Пројекат електронска карта не пада у воду под условом да се карта повећа онолико колико ми тражимо и да се уведу зоне. Град то мора да уради. У случају да то не желе да ураде ми ћемо из аутобуса избацити апарате и раскидамо уговор – поручује Аливодић.

Да ли ће дати сагласност на нови цјеновник превозника Аливодића, те да ли ће Главни град своје аутобуске карте по цијенама које утврде превозник, питали смо Секретаријат за саобраћај. Секретаријат смо питали и да ће овим потезом превозника пасти у воду пилот пројекат електронске карте. Из Главног града су поручили да ће се по овом питању огласити данас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:11