06/01/2022 u 13:50 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бадњак испред Ћелије огријао Пипере

Искре светог дрвета, наложеног на ватри вјере испред биста пиперских витезова Душка Јовановића, Савића Божовића и Јола Пилетића, послале су поруке мира, здравља и благостања

За срећу и напредак породице Пипери су бадњак наложили испред манастира Ћелија Пиперска. Поштујући околности које намеће пандемија, а опет у жељи да се традиција не прекида то су учинили без већег окупљања и позива. Током дана су долазили, налагали свето дрво на огњу вјере, помолили се Светом Стефану Пиперском и окријепили понудама које су ове године за племенике и друге намјернике као домаћини припремили из браства Грујовића.

image
-

Уз искре бадњака свима су послали поруке мира у сусрет најрадоснијем празнику Божићу.

– Сваке године традиционално испред манастира Ћелија Пиперска налажемо свето дрво. Ове године то нијесмо могли организовати као што смо то радили и раније, због епидемиолошких мјера, али су Пипери спонтано доносили бадњак и без задржавања га налагали. Налагање бадњака је традиција и не ваља да се прекидати, па смо одлучили да овог пута то буде симболично. Испред манастира је биста Душка Јовановића, Савића Божовића и Јола Пилетића који су наши заштитници. Надамо се да ћемо следеће године моћи организовати налагање бадњака као што је то било и раније – рекао је Грујо Грујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:37