Ђацима обезбиједити безбједно кретање / -Д.Љ.
12/10/2021 u 07:39 h
Danijela Ljucović, V.Ć.Danijela Ljucović, V.Ć.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бјеласичка улица небезбједна за пјешаке, мјештани позивају: "Лежећи полицајци" да чувају ђаке

Секретариjат за саобраћаj издао је налог за уградњу асфалтне подлоге у Бjеласичкоj улици и Путеви ће у наредном периоду започети уградњу

Напокон су становници Бјеласичке улице у Загоричу дочекали да буде реконструисана, али то им је створило нове невоље. Како кажу сада се овом саобраћајницом брзо вози, те је неопходно што прије поставити успориваче брзине. Како се у непосредноj близини налазе вртић и школа и улицом пролази велики броj малишана саобраћаjни ризик би требало свести на минимум.

Житељ улице Милован Дубљевић каже да се овом улицом велику брзину развијају како мотоциклисти, тако и возачи аутомобила.

image

Милован Дубљевић

-Д.Љ.

– Асфалт је раван, лијеп и возачи имају перцепцију у глави да је то нека писта. "Лежеће полицајце" треба поставити што прије. Велики број дјеце пролази овом улицом и неопходно је да се они поставе управо због њихове безбједности. Сада да ли треба поставити један, два или више, то треба да одлучи струка. Да се ја питам поставио бих их пет – поручио је Дубљевић.

Мјештанка Ивана Којовић истиче да би требало да се ставе "лежећи полицајци", јер се у близини налазе школа и вртић.

image

Ивана Којовић

-Д.Љ.

– Дјеца пролазе овом саобраћајницом, а доста се брзо вози. Притом када узмемо у обзир и паркирана кола по улици која заузму једну траку постављање је баш неопходно на више мјеста. Велики је ризик за дјецу да иду до школе и због тога треба водити рачуна превасходно о њиховој безбједности – навела је Којовић.

Са њом је сагласан и Младен Вучинић.

image

Младен Вучинић

-Д.Љ.

– Раније је био један успоривач брзине постављен због руског вртића, али је приликом реконструкције улице уклоњен. Сва дјеца из парк шуме пролазе овом улицом до школе. Аутомобили јуре, али се нико не окреће на то. Имам замјерку и на лоше направљен пад, па се испред капије прави велаика локва. Улица је дуга око 200 метара и неопходно је да се поставе два успоривача брзине – закључио је Вучинић.

Из ПГ бироа су истакли да је Секретариjат за саобраћаj издао налог за уградњу асфалтне подлоге у Бjеласичкоj улици, те да ће Путеви у наредном периоду започети са њиховом уградњом.

– Асфалтне подлоге представљаjу квалитетно рjешење коjе омогућава већу безбjедност свих учесника у саобраћаjу, те их Путеви уграђују на више локациjа у граду – навели су из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:00