Веско Радевић / Фото: Дан
11/11/2021 u 17:49 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјежећи од паса упао у шахт и поломио ногу

Подгоричанин Веско Радевић тужиће Главни град због угрожавања безбједности

Подгоричанин Веско Радевић у ноћи између 3. и 4. новембра упао је у отворен шахт на зеленој површини у Улици Радосава Бурића и задобио тешке тјелесне повреде.

Радевић је поломио ногу, о чему посједује медицинску документацију. Због тога планира да тужи Главни град. Он тврди да је у шахт упао покушавајући да побјегне од паса луталица који су га јурили.

– Било је 22 часа када сам пролазио Улицом Радосава Бурића. Појурили су ме пси луталице, којих у овом дијелу града има много. Покушао сам да побјегнем и тако упао у отворен шахт који нијесам примијетио због страха, али и због тога што је овај дио улице лоше освијетљен. Два момка су некако успјела да отјерају псе. Из шахте нијесам могао да извучем ногу од бола. Наишао је пролазник који ми је помогао на чему сам му много захвалан. Позвали смо Завод за хитну медицинску помоћ и на носилима су ме одвели. Након прегледа упутили су ме у Ургентни центар на снимање. Констатовано је да ми је нога поломљена, а имам и велике подлице. Преписали су ми терапију, а ноћима не спавам због стреса – рекао је Радевић.

Веско Радевић ће тужити Главни град због угрожавања безбједности и претрпјелог страха од паса луталица.

image
Фото: Дан

– Срећа што се ово није десило неком дјетету, с обзиром на то да је шахт без поклопца на зеленој површини, поред пјешачке стазе и угрожава животе. Притом чопор паса луталица константно је у том дијелу до ОШ "Вук Караџић". Ни дјеци ове школе није безбједно, те би Главни град требао да поведе рачуна и да им обезбиједи да без страха пролазе овом улицом. Пас може ујести дијете и ко ће онда сносити одговорност – казао је Радевић.

Радевић је све то прекјуче пријавио и Комуналној инспекцији.

– Све сам објаснио Комуналној инспекцији. Обећали су да ће одмах реаговати и да ће ме већ данас контактирати. Међутим, позива није било. Макар би требали тај шахт да затворе како се још неко не би повриједио, али и да наложе Чистоћи да одведе чопор паса луталица. Само желим да нико више не прође кроз све ово кроз шта сам ја прошао. Претрпио сам велики страх како због паса луталица, тако и због самог упада у шахт, те не могу ни да наслутим како би се осјећало дијете које би преживјело све ово. С тога апелујем на надлежне да затворе, не само ову отворену шахту, већ и све друге по граду, а проблему паса луталица такође се мора стати на крај – казао је Радевић.

Из Комуналне инспекције су саопштили да је Радевић оператеру ове службе 9. новембра 2021. године у 8.35 часова приjавио да jе у ноћи између 2.11. и 3.11.2021. године у Улици Радосава Бурића испред броjа 254 упао у отворен шахт и поломио ногу.

– Он jе након пар минута поново позвао оператера ове службе и саопштио да jе тачно 3.11.2021. године упао у отворени шахт и да се тога сjетио jер jе 4.11.2021. године био код љекара. У разговору са оператером ниjе помињао проблем са псима луталицама jер би у том случаjу ова служба наложила Чистоћи да са те локациjе уклоне псе луталице. Приликом редовне контроле од стране инспектора, на тоj локациjи ниjесу примиjећени пси луталице. О овоj приjави jе истог дана обавиjештен инспектор за путеве коjи jе обишао локациjу како би донио рjешење о постављању новог шахта. Нови шахт ће бити постављен у наjкраћем року – казали су из Комуналне инспекције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:22