Бесплатни уџбеници за све основце / -MINISTARSTVO PROSVJETE
22/08/2021 u 07:05 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић: Књиге добијају првог септембра

Планирамо да уџбенике ученицима свих разреда подијелимо када почне школска година, навео је Бојанић

Уџбеници за ученике првих шест разреда основних школа стигли су и у васпитно-образовне установе ван градског подручја. Из управа школа су задовољни како је њихова дистрибуција протекла, те наводе да убрзо очекују да стигну и уџбеници за ученике осталих разреда.

Уџбеници за све ученике ОШ "Војин Поповић" из Пипера биће подијељени ђацима почетком школске године.

– Стигле су нам књиге за први и други циклус и сада чекамо само да стигну и за трећи циклус. Треба похвалити акцију да сви ученици основних школа добију уџбенике. Овако нешто је требало и раније урадити, да би се испоштовао закон да је основно образовање бесплатно. У оваквој ситуацији бесплатне књиге су једно велико олакшање за родитеље – поручио је Страхиња Булатовић в.д. ове школе.

В.д. директора ОШ "Саво Кажић" са Барутане Будимка Вукчевић, казала је да су добили уџбенике, те да су они подијељени родитељима ученика првог и другог циклуса.

– Чекамо да стигну уџбеници за трећи цуклус. Ова акција је велика помоћ родитељима, нарочито људима који имају више ђака, који ће за тај новац моћи да купе нешто што им је неопходно – истакла је Вукчевић.

Уџбенике за ученике првог и другог циклуса преузео је и Жељко Бојанић в.д. ОШ "18. октобар" са Биоча.

– Планирамо да све уџбенике ученицима свих разреда подијелимо када почне школска година. Август је у току, још трају одмори, тако да је најједноставније да се то обави 1. септембра – навео је Бојанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:26