Jelena Borovinić Bojović / -MIćKO VUJISIć
27/05/2024 u 09:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Borovinić Bojović: Slobodna riječ nema cijenu

Apelujemo sa ovog mjesta, u svoje licno ime i kao predsjednica Skupštine Glavnog grada, da se upotrijebe svi kapaciteti državnih institucija kako bi stravični zločin što prije bio rasvijetljen i kako bi se nalogodavac i izvršilac priveli licu pravde, rekla je Borovinić Bojović

Sloboda medija, javno izgovorena slobodna riječ je ono što nema cijenu, rekla je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, na mjestu ubistva Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika "Dana". Ona je kazala je da se navršava 20 godina od stravičnog zločina, a da je najtragičnije što za to vrijeme vinovnik nije priveden licu pravde.

– Apelujemo sa ovog mjesta, u svoje licno ime i kao predsjednica Skupštine, da se upotrijebe svi kapaciteti državnih institucija koji su neophodni kako bi stravični zločin što prije bio rasvijetljen i kako bi se nalogodavac i izvršilac priveli licu pravde. Sloboda medija, javno izgovorena slobodna riječ je ono što nema cijenu. Novinari, kao sedma sila zavređuju minimum elementarne sigurnosti kako bi mogli nesmetano i slobodno da rade svoj posao što je istinska suština prave demokratije i jedan elementarni preduslov za bolju budućnost svih nas, uvođenje konačno vladavine prava i pravde u Crnoj Gori - rekla je Borovinić Bojović.

U delegaciji Skupštine Glavnog grada bio je i potpredsjednik parlamenta Branko Vuković. On je u knjizi žalost zapisao da Crna Gora nije zaboravila lik i djelo Duška Jovanovića, te da država ima dug i obavezu da učini sve da oni koji su zločin počinili i odgovaraju.

image

Branko Vuković

-MIćKO VUJISIć

Prvi put za 20 godina mjesto ubistva obišla je delegacija Skupštine Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 16:05