/ - FOTO: PG BIRO
20/06/2023 u 18:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: U borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi

U borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi – nadležni, građani, roditelji, stručnjaci i djeca, poručila je ona

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović pridružila se kampanji protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom “Svi za jedno – ZAJEDNO”, čiji su autori grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici sa Smjera za medijske studije i novinarstvo.

Ona je, kako je saopštila gradska uprava, danas primila predstavnice ovog tima studentkinja – Ivu i Janu Vujisić, i u razgovoru sa njima poslala poruku da se “u borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi – nadležni, građani, roditelji, stručnjaci i djeca”.

- Nasilje nema opravdanje - kazala je Borovinić Bojović i ohrabrila svu djecu i mlade da o nasilju ne ćute već razgovaraju sa svojim roditeljima, nastavnicima, zaposlenima u školi i psiholozima.

Iz Glavnog grada dodaju da grupa podgoričkih studenatkinja pohađala je Omladinsku akademiju konstruktivnih narativa Univerziteta u Sarajevu, nakon koje su dobile nagradu za drugi najbolji predlog kampanje javnog zagovaranja.

Time su, napominju, dobile i priliku da kampanju realizuju u Crnoj Gori.

- Njihova kampanja bavi se edukacijom, prevencijom i podizanjem svijesti o vršnjačkom nasilju kroz razgovore sa različitim stručnjacima iz domena rada sa djecom i predstavnicima relevantnih institucija - zaključuju iz Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:52