Injac i Borovinić Bojović sa radnicima administracije Glavnog grada sa 40 i više godina radnog staža / - GLAVNI GRAD
14/09/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Vi ste važan dio priče o razvoju Podgorice

U zgradi Gradskog parlamenta priređen prijem za 28 zaposlenih u gradskoj administraciji koji imaju 40 i više godina radnog staža

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, zajedno sa gradonačelnicom Podgorice dr Oliverom Injac, priredila je danas u zgradi Gradskog parlamenta  prijem  za 28 zaposlenih u gradskoj administraciji koji imaju 40 i više godina radnog staža. Među ovim službenicama i službenicima Glavnog grada sa ogromnim radnim iskustvom, njih 13 su cjelokupni radni angažman posvetili lokalnoj zajednici. 

image

Gradonačelnica Olivera Injac i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović

- GLAVNI GRAD PRIJEM 40

Predsjednica Skupštine poželjela im je dobrodošlicu, napominjući da su zapravo oni domaćini u skupštinskom domu. 

- Hoću da izrazim zadovoljstvo što smo danas ovdje zajedno i da istaknem da mi je velika čast što imam priliku da se sretnem i razgovaram sa ljudima koji su 40 i više godina svog života i rada posvetili javnom interesu. U ime Gradske skupštine i svih građana koji su nas izabrali da ih predstavljamo, želim da Vam kažem hvala na svim tim godinama rada i posvećenosti našem gradu i njegovim stanovnicima. Među vama ovdje danas ima i onih koji su svoj radni vijek započeli još davnih sedamdesetih godina prošloga vijeka, kada se ovaj grad zvao Titograd, kada smo živjeli u jednoj zemlji koja se zvala Jugoslavija, i kada je vladalo jedno društveno uređenje koje ima jako malo dodirnih tačaka sa ovim u kojem danas živimo. Od tada do danas našim gradom upravljalo je 15 gradonačelnika iz različitih političkih struktura, različitog profesionalnog i ličnog habitusa. Kao što svi znamo, funkcije dolaze i prolaze. Danas smo ovdje, sjutra nismo. “Vremena se mijenjaju, a i mi s njima”, rekli su stari Latini. Ali, ono što ostaje jesu institucije društva – institucije čiji su stubovi upravo dugogodišnji službenici koji, kao vi, decenijama ugrađuju sebe i svoje živote u te institucije. Vjerujem da upravo isticanje uloge i značaja zaposlenih u funkcionisanju društvenih institucija otvara mogućnost da se vrati povjerenje građana u njih – saopštila je predsjednica Skupštine.

image

Darko Vujošević zahvalio se u ime kolega

- GLAVNI GRAD

Ona je ocijenila da je iskustvo koje su zaposleni sticali tokom svih prethodnih godina i decenija velikih promjena, razvoja, ali i društvenih lomova, radeći u administraciji, na usluzi građanima Podgorice, zaista neprocjenjivo.

- Zato razlog zbog kojeg sam željela da se ovako okupimo nije samo da bih vam izrazila zahvalnost koju zaslužujete, već i da vam saopštim, cijeneći iskustvo koje imate, da su vrata mog kabineta, kao i kabineta gradonačelnice, otvorena za vas, vaša razmišljanja, predloge i sugestije u pravcu poboljšanja funkcionsanja Glavnog grada u svim segmentima, jer sam uvjerena da bi takav vaš doprinos bio dragocjen i za nas koji danas upravljamo gradom, i za sve građanke i građane Podgorice. Često se u poslednje vrijeme govori o institucionalnoj memoriji u državnoj administraciji. Upravo vi ste nosioci memorije Glavnog grada. A memorija svoj puni smisao ima samo onda kada je u funkciji djelanja. Zato želim da poručim svima vama, uključujući i one koje možda mjeseci dijele od penzionisanja, da i dalje i te kako možete da budete važan dio priče o razvoju i napretku naše Podgorice – istakla je Borovinić Bojović.

image

Borovinić Bojović sa zaposlenima u gradskoj upravi

- GLAVNI GRAD

Gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac izrazila je zadovoljstvo što je u prilici da se obrati zaposlenima povodom njihovog jubileja koji označava ogromnu posvećenost gradu i svim građankama i građanima Podgorice.

- Kao gradonačelnica, ponosna sam što smo u prilici da vas okupimo danas i izrazimo zahvalnost u ime uprave Glavnog grada. Želim da istaknem da cijenimo godine koje ste proveli u sistemu Glavnog grada i da smo svjesni da one ne predstavljaju samo protok vremena, već izuzetno dostignuće, predanost i odanost našem gradu. Vjerujem da ste ponosni što ste učestvovali u stvaranju identiteta Podgorice kroz decenije koje su iza nas i što ste omogućavali da se naš grad razvija i raste – poručila je gradonačelnica Podgorice.

U ime zaposlenih obratio se  Darko Vujošević iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i održivi razvoj.

Obraćam se sa ponosom, a posebnu zahvalnost dugujemo prvim damama koje su na čelu glavnog grada, koji čini skoro polovinu populacije Crne Gore. Hvala vam što ste našli vremena i prostora da nas ugostite, za razliku od svih prethodnih, a pošle su generacije i generacije. Ta kreativnost, pažnja i osjećaj kod nježnijeg pola donijela je nešto novo – da zajednički, kao dobri domaćini, obilježimo generacijski jubilej za službenike Glavniog grada. Ponosni smo što smo pozvani i što smo posvećeno, odano, odgovorno i disciplinovano prilazili radnom izazovu od prvog do poslednjeg dana, pa ćemo i za relativno kratko vrijeme radnog vijeka koje je pred nama da istrajemo i doprinesemo da naš grad funkcioniše na najvišem nivou – istakao je Vujošević.

Zaposlenima sa višedecenijskim radnim iskustvom, kao znak pažnje i izraz uvažavanja od strane institucije u kojoj rade, uručeni su simbolični darovi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:15