/ IVAN PETROVIC-IPE
06/07/2022 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Izbor Vukovića za gradonačelnika nezakonit čin, uprkos svemu DPS će izgubiti u Podgorici

Kako je istakla građani su i ovog puta žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja koje DPS decenijama sprovodi

Izbor Vukovića za gradonačelnika  je nezakonit čin koji sa sobom nosi niz problema, a posledice će u narednom periodu trpjeti svi građani Podgorice, poručila je poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović.

 - Ni jednim pravnim aktom nije propisana mogućnost za ovakvo djelovanje i nasilno produžavanje mandata i odbornicima i gradonačelniku. Brutalno se krše zakoni, ali i osnovno ustavno pravo građana da na izborima biraju i budu birani.  Jedna mala grupa ljudi dala je sebi za pravo da donosi važne odluke o životu svih građana, a da prethodno od tih istih građana nisu dobili podršku. Time je DPS sa svojim koalicionim partnerima još jednom pokazao da su uskopartijski interesi ispred opšteg interesa - naglasila je ona.

Božović je istakla da je, nakon odlaganja izbora za jesen, ovo još jedan eklatantan primjer očajnika koji su zbog straha od glasa naroda i lošeg rezultata na izborima u Podgorici i drugim opštinama spremni da povuku niz nezakonitih poteza kako bi još koji mjesec zadržali poziciju vlasti. 

 - To će direktno uticati na kvalitet i život građana jer svaka odluka, svaki projekat, svaki ugovor koji nezakonito izabran gradonačelnik bude potpisao, biće nelegalan, nelegitiman i ništavan posao, a na ovakav način izabranom gradonačelniku se otvara mogućnost za brojne zloupotrebe - dodala je Božović.

Kako je istakla građani  su i ovog puta žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja koje DPS decenijama sprovodi.

- Ma kakvim političkim akrobacijama da se koriste, DPS će doživjeti pad i poraz u Podgorici, kao što su poraženi u svim opštinama od 30. avgusta do danas - zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:48