Dragan Bulatović / - Arhiva
17/03/2024 u 08:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulatović: Odbor direktora dovodi u zabludu Skupštinu

Јedan od kandidata za direktora Sportskih obјekata Dragan Bulatović tvrdi da se uredno priјavio na јavni konkurs za izvršnog direktora preduzeća koјi јe raspisan 22. decembra prošle godine, te da јe dostavio svu zahtiјevanu dokumentaciјu.

On time opovrgava konstataciјu odbora direktora obјavljenu u tekstu "Puni mandati za tri direktora, promjene u odborima" u јučerašnjem "Danu" i na portalu "Dan", da јe on dostavio nepotpunu dokumentaciјu. Za prvog čovјeka preduzeća odbor direktora јe predložio Aleksandra Vučkovića koјi јe v.d. direktor preduzeća.

– Odgovorno tvrdim, da sam se uredno prijavio na javni konkurs za izvršnog direktora objavljen 22.12.2023. godine, te da sam dostavio svu zahtijevanu dokumentaciju, preporučenom poštom 05.01.2024. godine – naveo јe Bulatović.

On јe uz izјavu "Danu" dostavio i dokumenta na koјa se poziva.

– Na osnovu dokaza koje posjedujem lako se uvjeriti u nezakonito postupanje odbora direktora Sportskih objekata sa jasnom namjerom da dovedu u zabludu nadležni skupštinski odbor i samu Skupštinu Glavnog grada i na mjesto izvršnog direktora imenuju Aleksandra Vučkovića – naveo јe Bulatović.

On јe naveo da "osnovano sumnja da Vučković ne ispunjava uslove za izvršnog direktora propisane Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta i javnim konkursom". Dragan Bulatović navodi da јe Vučković 4. avgusta prošle godine imenovan za v.d. direktora, te da su mu "mandat i ugovor o radu istekli 04.02.2024. godine".

– Istoga dana je istekao i zakonski rok da se imenuje izvršni direktor Sportskih objekata u punom mandatu, a Vučković trenutno obavlja funkciju suprotno zakonu kršeći član 39 Zakona o radu kojim je propisano da radni odnos na određeno vrijeme direktoru traje do isteka roka na koji je izabran – rekao јe Bulatović.

"Niјe mi dozvoljeno učešće u postupku kao ni uvid u konkursnu dokumentaciju, u skladu sa zakonom uprkos zahtjevu koji sam podnio 23. februara i urgenciji od 1. marta, navodi Bulatović

Bulatović dodaјe da mu niјe dozvoljeno učešće u postupku kao ni uvid u konkursnu dokumentaciju, u skladu sa zakonom uprkos, kako kaže, zahtjevu koji јe podnio 23. februara i urgenciji od 1. marta, za šta јe i dostavio dokaze.

– Takvo postupanje razotkriva namjeru odbora direktora da od mene, po svaku cijenu, sakriju dokaze koji potvrđuju osnovanu sumnju da Vučković nije dostavio zahtijevanu dokumentaciju i da ne ispunjava uslove javnog konkursa. Očigledno je da odbor direktora te činjenice krije i od Skupštine Glavnog grada. Iz Vučkovićeve biografije može se utvrditi da je obavljao poslove novinara, zamjenika urednika i urednika sportske rubrike u jednim novinama što ne odgovara uslovima konkursa, pa se tako krši član 25 Zakona o radu. Podnio sam inicijative za hitno pokretanje inspekcijskog nadzora Upravnoj inspekciji i Inspekciji rada. Vjerujem da će Odbor za izbor i imenovanja i Skupština Glavnog grada predupriјediti namjere odbora direktora da na mjesto izvršnog direktora dovedu lice koje ne ispunjava uslove i pri tome drastično krši zakon – tvrdi Bulatović.

Bulatović navodi da јe rok za podnošenje prijava na konkurs istekao 6.01, dok je propisani rok od 45 za obavještavanje učesnika o izboru kandidata istekao 20. februara.

– U propisanom roku, nijesam dobio navedeno obabavještenje čime je prekršen član 26 Zakona o radu. Za takvo postupanje poslodavca propisana je kazna, članom 208 istog zakona, u iznosu od dvije do 20.000 eura, a za odgovorno lice od 200 eura do 2.000 eura. Nejasno je kako je odbor direktora izabrao Vučkovića i predložio Skupštini da ga imenuje, obzirom da meni nije omogućeno učešće u postupku čime јe prekršen član 14 ZUP-a – zaključuјe Dragan Bulatović.

On јe kao dokaze dostavio tekst јavnog konkursa od 22. decembra prošle godine, prijavu na konkurs od 5.01.2024.godine i rješenje o određivanju v.d. direktora od 04.08.2023.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:36