/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
21/11/2022 u 14:16 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cijene na pijacama: Kilo mandarina euro, kilo kestena do četiri eura

Mladi sir je od pet do šest eura, stari sedam, lisnati kolašinski i kozji se prodaju po deset, a mladi kajmak 13 eura

Na zelenoj pijaci u TC Pobrežje raznovrsna je ponuda proizvoda.

Za kilogram jabuka neophodno je izdvojiti od 0,70 do euro i po, japanska jabuka je od euro do dva, banane od 0,80 do 1,80, kruška je od euro i po do dva i po, bijelo grožđe je tri, crno dva, kivi košta od euro i po do dva eura.

Za kilogram mandarina potrebno je izdvojiti euro, limun je od dva do dva i po eura, šipak od dva do tri, grejpfrut, pomorandža i dunja su po dva i po, ananas tri, avokado dva i po eura po komadu, kesten od tri do četiri, dok je fortunela koštala pet eura.

Patlidžan se prodaje od euro do euro i po, zelena šilja od euro do dva, koliko košta i babura, šilja crvena je od dva i po do tri, tikvica od 1,20 do euro i po, karfiol 1,20, boranija euro i po, krastavac od euro i po do dva, kornišoni dva i po, paradajz od dva do dva i po, a karfiol od euro do euro i po.

Кilogram krompira košta od 0,90 do euro, šargarepa je od 1,20 do euro i po, luk bijeli pet, crni luk euro i po, crmnički i cvekla su po dva, a korijenje tri eura. Кilogram mladog luka i zelene salate se prodaje po tri eura, pori luk i raštan su za euro jeftiniji, blitva je euro i po, spanać dva i po, dok brokula tri i po.

Orah se može pazariti od sedam do deset eura, badem je deset, lješnik deset i 12 eura domaći, indijski orah 13, kukuruzno brašno 1,80, pasulj tri i po i šest, suve šljive bez košpice su šest, dok je za kilogram domaćih potrebno izdvojiti osam eura.

Svježi krap košta od tri do osam eura, kilogram suvog je 15, a pastrmka je pet i po eura.

Mladi sir je od pet do šest eura, stari sedam, lisnati kolašinski i kozji se prodaju po deset, a mladi kajmak 13 eura.

Jaja po pokomadu koštaju od 18 do 24 centa, dok je za školjku potrebno izdvojiti od 5,40 do 7,20 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:03