Несавјесни појединци правили штету / -архива
23/01/2022 u 09:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чистоћа имала штету због намјерног паљења контејнера: Изгорело 21.940 еура

Све несавjесне радње коjе су поjединци починили над комуналним садржаjима, приjављене су Управи полициjе, саопштено је из Чистоће

Предузеће Чистоћа у прошлој години имало је 11.947 еура штете усљед намјерно запаљених комплетних полуподземних контејнера, док је 9.993 еура износила штета када је у питању паљење само унутрашње вреће контејнера. То значи да је укупна штета на паљењу полуподземних контејнера у прошлој години износила 21. 940 еура. Из овог предузећа на чијем је челу Андрија Чађеновић наводе да је последњих два мјесеца запаљено осам полуподземних контејнера, од чега је тотално уништено њих пет.

– Финансиjски износ штете причињене на полуподземним контеjнерима зависи од врсте оштећења, зависно да ли се ради о запаљењу унутрашње вреће коjа служи за прихват отпада или комплетне посуде, као и од врсте и капацитета полуподземног контеjнера. Током 2021. године замиjењено jе 18 унутрашњих врећа финансиjске вриjедности од 9.993 еура, а усљед комплетног запаљења полуподземних контеjнера причињена jе штета у износу 11.947 еура. Протеклих дана дошло jе до комплетног уништења два полуподземна контеjнера запремине 2.5 кубика и jедне унуташње вреће запремине 5 кубика, укупне вриjедности 8.059 еура – саопштено је из Чистоће.

Из Чистоће наводе да су у прошлој години имали и штете и када је у питању паљење пластичних посуда за одлагање комуналног отпада, запремине 1,1 кубик.

– Током 2021. године запаљено jе и уништено од стране непознатих починилаца 11 пластичних посуда за "суву" фракциjу отпада, чиме jе направљена штета у вриjедности 2.199 еура. Поред штете на посудама за одлагање комуналног отпада, присутне су несавjесне радње коjе се односе на исписивање непримjерених графита на нишама за смjештаj посуда, превртање и ломљење корпи за ситни отпад, као и ломљење санитариjа у jавним тоалетима коjима управља ово предузеће. И поред тога, благовременом реакциjом екипа овог друштва, сви проблеми се у што краћем року санираjу. Све несавjесне радње коjе су поjединци починили над комуналним садржаjима (посудама за одлагање комуналног отпада и остало), приjављене су Управи полициjе ради даљих активности по том питању. Осигуравањем имовине, редовним обиласком терена од стране представника Чистоће, комуникациjом са Комуналном инспекциjом и Комуналном полициjом, као и Управом полициjе, врши се надзор над комуналним садржаjима коjима газдуjемо. Такође, настоjимо да у континуитету упућуjемо апел и позив суграђанима да чуваjу заjедничку имовину, а то чинимо путем медиjа и дигиталних канала комуникациjе –поручују из предузећа.

А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:40